Vanochtend is er in de Thaise hoofdstad een demonstratie begonnen van de UDD. Het enorme konvooi van naar schatting 30.000 demonstranten veroorzaakte flinke verkeersopstoppingen in de belangrijkste straten van Bangkok. Aan de protestmanifestatie namen duizenden brommers, motorfietsen, taxi’s, auto’s en vrachtwagens deel.

De demonstranten vertrokken bij de Phan Fa brug om 10 uur lokale tijd, voor een route van 45 kilometer door de straten van Bangkok. De optocht moet eindigen omstreeks 18.00 uur.

Het antiregering protest begon op 12 maart, toen betogers uit alle delen van het land, maar vooral het Noorden en Noordoosten, naar Bangkok afreisde om daar te protesteren tegen de zittende regering van premier Abhisit. Op 14 maart was het hoogtepunt van de demonstratie toen 100.000 tot 120.000 demonstranten zich hadden aangesloten bij de Redshirts. Desondanks was de opkomst veel lager dan wat de rode leiders hadden verwacht. De oorspronkelijke doelstelling was om een miljoen demonstranten op de been te brengen.

Morgen zijn de demonstranten van plan om hun ‘klasse strijd’ tegen de regering kracht bij te zetten met een schilderij van mensenbloed.

Optocht Bangkok

.
.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Optocht van Redshirts in Bangkok”

  1. H van Mourik zegt op

    Of dit ten goede komt op de economie van Thailand is nog de vraag. Als buitenlander in Thailand is het moeilijk partij te kunnen kiezen voor wie je bent…enerzijds de rode shirts en aanhangers van de ex-primeminister Thaksin, en anderzijds de middenstandsgroep / gele shirt die zich achter de huidige regering schuilt. Z als het er nu uit ziet, is er voorlopig geen einde inzicht, of het zal met harde hand moeten gebeuren van de zijde van politie en soldaten die eveneens voltallig in Bangkok aanwezig zijn. Een lichte troost voor de aanwezige buitenlanders die woonachtig of op vakantie zijn in dit land van de glimlach…als deze protesten lang zullen volhouden.,dan zal de Thaise Bhat (munteenheid) eveneens verzwakken zoals dat hier nu met de Euro het geval is. Nu krijgen we nog sléchts 43-Thaise baht voor één Euro, en enkele maanden geleden was dit nog 50-Thaise Baht voor één Euro. Ook is de kans aanwezig dat er zich veel jongeren zullen gaan aansluiten in Bangkok bij deze protesten…aangezien de landelijke schoolvakanties (2-maanden) reeds zijn begonnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website