Wil jij onderdeel worden van een diplomatieke missie in een land wat een politieke verandering doormaakt én waar Nederland een sterke handelspositie heeft? De Nederlandse ambassade te Bangkok is op zoek naar een enthousiaste en proactieve stagiair(e) die in de periode 28 augustus 2019 tot en met 24 januari 2020 het economisch team komt versterken.

Zou je graag stage willen lopen op de ambassade in Bangkok, maar weet je nog niet zo goed wat zo’n stage precies inhoudt? Onze stagiairs Veronique en David vertellen graag meer over hun ervaringen!

Thailand is in veel opzichten een ontzettend interessant land. Door hier een half jaar te wonen leer je het land op een hele unieke manier kennen, die niet vergelijkbaar is met je ervaringen hier als toerist of backpacker. Bangkok is een stad die nooit slaapt en waar je je nooit zal hoeven te vervelen. Daarnaast hebben wij het geluk om te werken op een van de mooiste locaties in Bangkok, namelijk in een prachtig groene oase (inclusief slangen, hagedissen, schildpadden en de mooiste vogels).

Naast alle mooie dingen die Bangkok te bieden heeft, wordt er natuurlijk ook gewerkt. Hieronder de hoogtepunten tot nu toe:

Voor Veronique is het hoogtepunt tot nu toe het mede organiseren van de LGBTI Business Conference. “Ik heb tijdens deze ervaring mij kunnen verdiepen in een onderwerp waar ik een passie voor heb, namelijk mensenrechten en specifiek LHBTI-rechten. Ik heb veel kunnen leren over hoe de Nederlandse ambassade zich wereldwijd en in dit geval in Thailand inzet voor LHBTI-rechten, hoe de organisatie van een conferentie in zijn werk gaat en hoe de situatie van LHBTI’s is in Thailand. Ik kan de stage van harte aanbevelen omdat je veel interessante ervaringen opdoet en omdat er de ruimte is om aan de slag te gaan met een onderwerp waar jij in geïnteresseerd bent.”

David heeft samen met de staf de Dutch-Thai Sustainability Conference georganiseerd, een dag die in het teken stond van het promoten van duurzaamheid in het bedrijfsleven. “Duurzaamheid is met het oog op de toekomst een cruciaal thema. Ik vond het enorm gaaf dat wij als ambassade het Thaise en Nederlandse bedrijfsleven bij elkaar brachten om van elkaar te leren en om met elkaar de discussie aan te gaan omtrent duurzaamheid. Daarnaast had ik de eer om oud premier Jan Peter Balkenende, hoofdspreker op de conferentie, te ontmoeten. Graag zou ik nog een half jaar langer blijven, maar het is straks aan jullie om deze mooie vacatures te vullen.”

Meer weten over de de stageplaatsen? Ga naar www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/overzicht-stages/stage-bij-de-nederlandse-ambassade-te-bangkok

Je hebt nog tot en met donderdag 13 juni om je sollicitatie in te sturen, veel succes!

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Opnieuw stageplaatsen beschikbaar op Nederlandse ambassade in Bangkok”

 1. tom bang zegt op

  Jammer dat de lik niet werkt, er staat dan pagina niet gevonden.

  • Gringo zegt op

   Even slim wezen, Tom, ga naar de homepage, tik Thailand in het zoekvenster
   en voila!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website