Transport Co. heeft reizigers die de bus terminal Chatuchak gebruiken, op de hoogte gesteld van een belangrijke waarschuwing. Deze waarschuwing betreft taxichauffeurs bij de terminal die ongeoorloofde extra kosten in rekening brengen. De actie volgt op berichten over chauffeurs bij Mo Chit 2, een cruciale hub voor busdiensten naar de noordelijke en noordoostelijke regio’s van Thailand, die een extra bedrag van 50 baht aan reizigers vragen.

Als reactie hierop heeft Transport Co. sinds 1 maart haar procedures aangepast. Ze hebben nu alle interprovinciale bussen de instructie gegeven om een specifiek deel van het terrein te gebruiken voor het afzetten van passagiers, in een poging dit probleem aan te pakken. Het bedrijf benadrukt dat het geen ondersteuning biedt voor de extra kosten die door sommige taxichauffeurs worden geëist en moedigt passagiers die geconfronteerd worden met dergelijke eisen aan om deze incidenten te rapporteren bij het Ministerie van Landtransport via het telefoonnummer 1584.

Om reizigers beter te beschermen tegen deze uitbuitingspraktijken, raadt Transport Co. aan dat passagiers gebruik maken van de officiële taxistandplaats, die zich nabij uitgang 4 van de terminal bevindt. Dit zorgt ervoor dat ze bij aankomst toegang hebben tot eerlijk geprijsde vervoersopties.

Voor nog meer gemak heeft Transport Co. een shuttlebusdienst gelanceerd die het busstation verbindt met het Mo Chit BTS-station. Deze dienst is beschikbaar van 4.00 tot 7.00 uur en biedt een alternatieve vervoersoptie voor reizigers in de vroege ochtend. Daarnaast hebben reizigers de mogelijkheid om gebruik te maken van de openbare busdiensten van de Bangkok Mass Transit Authority terminal, die zich net ten zuiden van de Chatuchak Bus Terminal bevindt, voor hun reisbehoeften.

7 reacties op “Opletten voor taxichauffeurs bij Chatuchak busterminal in Bangkok die extra geld vragen”

 1. Stan zegt op

  Die shuttlebusdienst is een goed idee. Wel jammer dat het maar van 4 tot 7 ’s ochtend is.
  Ze mogen wel meer shuttlebusdiensten beginnen. Bijvoorbeeld tussen Mo Chit en het nieuwe treinstation.

 2. Ab zegt op

  Heeft iemand een idee of er ook een shuttlebusdienst vanaf Chatuchak busterminal naar Suvarnabhumi luchthaven is?

  • PEER zegt op

   Nee,
   Die is er niet.
   Maar wanneer je bij Chatuchak de BTS neemt, 4 stops, en bij Phaya Thai de airportlink neemt, dat ben je binnen 45 minuten op Suvarnabhum AirPort

  • Ger-Korat zegt op

   Er is geen shuttle. Maar aangezien op Mo Chit busstation de meeste bussen vanuit het noorden, oosten en centraal aankomen passeren ze vaak Don Muang Airport waar je ook mag uitstappen. Daarvandaan gaat een shuttlebus, gratis op vertoon van je vliegticket, naar Suvarnabhummi Airport.

 3. Archie zegt op

  Woon hier bij Nana, het is bijna een onmogelijkheid om een gewone taxi met taximeter te krijgen. Allemaal vragen ze 400/500 bath van Nana naar Mochit. 2 dagen geleden 8 taxis aangehouden, geen van hen wouden de taximeter aanzetten.

  Bij aankomst op Suvarnabumi kreeg ik (voor de eerste keer) een taxi die wel zijn meter gebruikte. Hij nam wel een voor mij onbekende route en dacht dat hij een grote omweg ging maken om er toch wat bij te verdienen. Aangekomen bij het hotel stond de taximeter op 312 bath !!! Hij vertelde dat hij een omweg maakte in verband met het verkeer. Een goede tip was op zijn plaats.
  Er zijn dus ook nog eerlijke chauffeurs, al zijn die nu ver te zoeken 🙂

  • Voor Bolt of Grab kiezen dan heb je dat probleem niet.

  • Boonya zegt op

   In de taxi foto maken dat de Taxidemrter uit heeft staan , daar schrikken ze van


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website