Ophef in Thailand over agressie in het verkeer

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
9 november 2016

In Thailand is de afgelopen dagen ophef ontstaan door een aantal incidenten op de weg waaruit zou blijken dat de agressie in het verkeer toeneemt. Zo was er een akkefietje met Tv-presentator Akanat ‘Nott’ Ariyaritwikul, die een motorrijder in zijn gezicht sloeg, omdat de biker een kras op zijn auto had gemaakt. Ook was er een eigenaar van een pickup truck die zondag een bewaker bij de tolpoorten van de Srirat Expressway aanviel. Beide incidenten gingen viral op sociale media.

Premier Prayut heeft zich inmiddels gemengd in de discussie over het schandelijk gedrag van Tv-acteur en presentator Nott, die een motorrijder dwong voor zijn beschadigde Mini Cooper te knielen en deze een wai te geven. Prayut laat weten dat Thai zich meer moeten beheersen op de weg.

Nott is overigens wel flink de klos door zijn extreme gedrag die dankzij sociale media heel Thailand bereikte. Zijn werkgever, GMM TV, heeft hem ontslagen. Hij presenteerde daar de ochtendshow Wake Club en het programma School Bus. Evenals GMM TV, beëindigde ThaiPBS ook zijn contract. TV-programma’s waarin hij voorkomt worden niet meer uitgezonden. Bij deze zender presenteerde hij ‘Thailand Science Challenge’ en hij acteerde in een soapserie.

De Broadcaster and Journalist Assembly of Thailand maakte bekend dat Akanat de onderscheiding moet inleveren die hij in september kreeg omdat hij een rolmodel was voor veel jonge Thai.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Ophef in Thailand over agressie in het verkeer”

 1. Dennis zegt op

  En dan is er nog de Hi-So dame die 9 auto’s aanreed, waaronder een taxi die compleet total loss is gereden en waarvan de bestuurder gewond naar het ziekenhuis moest! Madame weigerde vragen van de politie te beantwoorden. Schaamteloos! Neem je verantwoordelijkheid! Je bent verzekerd, de verzekering dekt de schade! Maar nee, “face” is veeeeeeeel belangrijker dan een mensenleven, zeker als dat een lo-so taxichauffeur is. Daar sta je als HiSo sterretje natuurlijk ver boven

 2. Daniël M. zegt op

  Een wel erg dure straf!

  Ik ben het eens, dat die TV-presentator wel erg overdreven gereageerd heeft na die aanrijding. Maar omdat hij een BT of FT (Bekende Thai of Famous Thai) is, heeft dat de media bereikt en is hij hiervoor zwaar gestraft. Zelfs met ontslag, terwijl zijn werkgever hier (waarschijnlijk) niks mee te maken heeft. Die inlevering van die trofee vindt ik persoonlijk wel terecht.

  Maar ik geloof dat dit een dagdagelijkse realiteit is in Thailand en dat heel wat Thai zo reageren na een aanrijding. Maar die blijven in de anonimiteit en verliezen niet hun job hierdoor.

  Persoonlijk vind ik een bekendmaking van dit voorval via de media, aangevuld met een zware boete, een eventuele celstraf en het verplicht persoonlijk verontschuldigen bij het slachtoffer (de motorrijder) en zijn familie en meer dan gepaste straf.

  Die tussenkomst van Prayut vind ik persoonlijk een zeer goed en noodzakelijk initiatief. Maar hij zal nog veel meer moeten tussenkomen om de Thai te leren beseffen… Ik weet niet of hij momenteel (nog) dagelijks een interview geeft via de TV. Als dat zo is, dan vind ik het interessanter om de gebeurtenissen – zoals hierboven – regelmatiger te bespreken. Alleen zo kan men proberen om een mentaliteitswijziging bij de Thai te proberen. Maar of dat zal lukken…

  Maar (alweer) TIT (This Is Thailand)…

  Mijn (Thaise) vrouw heeft gisteren beide voorvallen vernomen via het nieuws en expliciet aan mij getoond.

  • John Chiang rai zegt op

   Ben het helemaal met je eens dat de erg dure straf,zo jij dit noemt,in geen vergelijk staat met een straf die bijv.een onbekent persoon gekregen had. Maar moet een persoon,die grote bekentheid geniet,of zelfs beroemd is, hier niet mee rekenen? In een dergelijke positie,waarbij ook voor hem bekent moet zijn,dat hij bij een dergelijke reactie veel verliezen kan, mag je toch tenminste een iets ander gedrag verwachten. Prominente personen leven op de hele wereld met dit verhoogde risico. Vandaar het bekende gezegde,, Wie in een glazen huis woont,moet niet met stenen gooien” . Terwijl hij zich ook bewust zijn moet van het feit,dat hij zijn beroemdheid,en de daarmee verbonden geldzegen,aan dit z.g.n.gewone volk te danken heeft.

 3. Jules zegt op

  Tja, de macht van de sociale media is groot en zal steeds groter worden… Ik denk dat deze belachelijke voorvalletjes altijd al voorkwamen, maar nu kan ook iedereen het zien op zijn/haar phone.

  Hi-So staan boven de wet, en zolang die hun verantwoordelijkheid niet nemen, kun je moeilijk van de ‘gewone’ Thai verwachten dat ze dat wel doen.

 4. Sonnyfloyd zegt op

  Ik werd door een Thaise fb-‘vriendin’ de afgelopen dagen al bestookt met mailtjes m.b.t. de voor mij toen nog onbekende presentator en motorrijder. Dacht al wel dat het iemand bekend moest zijn, wist ook wel dat ik op jullie kon rekenen voor de uitleg, dank hiervoor!!!

 5. erik zegt op

  De man werd boos omdat zijn Mini Countryman was beschadigd. Maar het is veel erger: zijn ego is beschadigd. En dat is niet te verzekeren. Zijn koekblik wel.

 6. T zegt op

  Er staat hierboven iets over kritiek op rozebrillen, maar ik zie maar van diezelfde verrasend weinig commentaar over dit soort schandalige feiten.
  Die mogen wat mij betreft ook rustig benoemd worden want Thailand is gewoon niet alleen maar Sanook en Sabai, En het probleem is dat dit slechts een van de vele gevallen op jaar basis die gewoon niet goed te praten vallen, iets wat door sommige nogal eens ontkent word.

 7. Rene Changmai zegt op

  http://www.bangkokpost.com/news/general/1128537/celebrity-punching-motorcyclist-goes-viral


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website