Het openbaar vervoer per bus in Bangkok gaat flink veranderen. Er komt een nieuwe indeling voor de 269 buslijnen. De stad wordt in vier zones verdeeld op kleur: groen, rood, geel en blauw.

De voorkant van de bus krijgt de kleur van de zone en het nummer van de lijn staat tegen een achtergrond van dezelfde kleur. De toevoeging E betekent dat de bus de expressway gebruikt. Acht nieuwe routes worden vanaf dinsdag een maand lang op proef in gebruik genomen.

De aanpassing gaat in totaal twee jaar duren. De nieuwe busroutes worden geleidelijk aan het net toegevoegd; gedurende die periode blijven de oorspronkelijke lijnen bestaan. De nieuwe bussen krijgen GPS en maken gebruik van e-tickets. Tijdens de proef worden vijf bussen op elke route ingezet en worden de reactie van passagiers gepeild.

Het doel is om het routenetwerk van bussen efficiënter te maken. Nu zijn er veel overlappende busroutes en zijn ze vaak te lang.

Er komt tevens een einde aan de monopoliepositie van de BMTA. Particuliere bedrijven krijgen de gelegenheid om ook met bussen op de nieuwe routes te rijden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Openbaar vervoer per bus in Bangkok gaat op de schop”

  1. Gerrit zegt op

    tja,

    Gaan nu toch eindelijk die 3000 nieuwe GAS bussen rijden? Het wordt toch echt de hoogste tijd met al die roetwalm’s. Maar twee jaar is natuurlijk wel een hele lange tijd.

    Voor mij en al die andere buschauffeurs kan het niet snel genoeg gaan.

    Groetjes Gerrit


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website