De MRTA (metro) in Bangkok wil een voetgangersbrug, een zogenaamde sky walk) voor overstappende reizigers op de Purple Line en de nog aan te leggen Light Green Line. Er komt dan geen overstap door middel van perrons. De Purple Line die vorig jaar augustus in gebruik is genomen is een verbinding van Tao Poon naar Bang Yai.

De Thaise regering heeft dinsdag toestemming verleend voor verlenging naar Rat Burana. Op station Wong Wian Yai kunnen reizigers overstappen.

De uitbreiding van de Purple Line in zuidelijke richting beslaat een traject van 23,6 kilometer en heeft zeventien stations. De lijn gaat voor een deel ondergronds en deels bovengronds (verhoogd). Op Tao Poon sluit de lijn aan op de Blue Line (voorheen Bang Sue, nu Tao Poon – Hua Lamphong) en op station Democray Monument van de nog aan te leggen Orange Line. Wanneer de lijn klaar is, wordt het noordwestelijk deel van Bangkok ontsloten.

Op 11 augustus wordt het ontbrekende deel van het tracé tussen Tao Poon en Bang Sue in gebruik genomen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website