Moet je op Valentijnsdag seks hebben? Voor 32 procent van de jongeren in een peiling is dat geen vraag, het antwoord luidt klip en klaar: Ja. De dag is een goede gelegenheid om zo je liefde voor elkaar te tonen. En mocht de ander weigeren, dan zegt 20,6 procent: Je houdt niet van me.

Of de jongeren in de peiling (1300 respondenten, verder geen details) de waarheid spreken of zich schuldig maken aan grootspraak – over niets wordt zo veel gelogen als over seks –, zullen we over enkele maanden weten wanneer weer tal van meisjes beginnen uit te dijen. Bedenk wel dat Thailand na Laos het hoogst aantal tienerzwangerschappen in Azië telt.

Morgen is heel bijzondere dag: het is niet alleen Valentijnsdag, maar ook Macha Bucha dag. Op deze dag negen maanden na de Verlichting van de Boeddha werden 1.250 mannen als monnik ingewijd en hield de Boeddha 45 jaar later zijn laatste preek kort voor zijn dood. Er zijn dan ook allerlei festiviteiten; op Sanam Luang staat een gouden Bodhi kunstboom, waaraan papiertjes met boodschappen kunnen worden gehangen.

De twee samenvallende dagen was voor de assistent-abt van wat Saket aanleiding het boeddhistisch licht te laten schijnen op liefde en seks. ‘Teenagers dienen zich bewuste liefde eigen te maken om problemen voor hun ouders en de samenleving te voorkomen. Liefde betekent niet automatisch dat je seks moet hebben. Een snelle maar ondoordachte beslissing kan ongelukkig gevolgen hebben zoals ongewenste zwangerschap en gezondheidsproblemen’, aldus Phra Wichit Thammaphon.

Evenals voorgaande jaren wordt weer de campagne ‘Don’t Let Love Be An Excuse for Sex’ gevoerd. In het kader daarvan [de krant schrijft niet bij welke gelegenheid]  vertelde een 20-jarige man zijn vriendin drie jaar geleden op Valentijnsdag bezwangerd te hebben. Om geld te verdienen voor het kind, ging hij drugs verkopen. En belandde in de gevangenis. Hij waarschuwt andere tieners niet zijn voorbeeld te volgen.’Teenagers moeten hun hersens gebruiken. Ze moeten niet alleen denken aan het pleziertje.’

Blijft de vraag: wat gaat de Thaise tiener morgen doen? 27 procent van de ondervraagde jongeren zegt een afspraak met hun meisje te hebben en 25 procent is van plan rozen en chocolade voor haar te kopen. Slechts 18 procent gaat naar de tempel om er ’s avonds deel te nemen aan een candle lighting ceremonie.

(Bron: Bangkok Post, 13 februari 2014)


» Laat een reactie achter


6 reacties op “Op Valentijnsdag moet je seks hebben”

 1. Gerrie Q8 zegt op

  Dick, ik ben dan wel geen Thai, maar kiezen vind ik altijd moeilijk. In dit geval ga ik dan ook maar voor beide opties.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. henk zegt op

  begrijp nu waar dat alcohol verbod vandaan komt.
  bedankt voor de info.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Ad zegt op

  Haha Sory Dick, ook jij moet er aan geloven.

  Groetjes Ad.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Daniel zegt op

  Mijn generatie diende nog te wachten tot na het huwelijk maar er blijken toen ook ongelukige schoten te zijn gelost. De laatste tijd meermaals gezien op TV dat meisjes toen wegliepen van huis of verjagen werden of het kind ter adoptie weggegeven werd. Ongehuuwd een kind baren was destijds een schande voor de ganse familie. Hoeveel kinderen werden er gemaakt door bezetter en bevrijder.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. jm zegt op

  Valentijnsdag is mijn verjaardag. Dan word ik 53 jaar.
  Seks op mijn valentijnsverjaardag?
  Als er niets in de weg komt geen probleem.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Jef zegt op

  “Wat gaat de Thaise tiener morgen doen? 27 procent van de ondervraagde jongeren zegt een afspraak met hun meisje te hebben en 25 procent is van plan rozen en chocolade voor haar te kopen. Slechts 18 procent gaat naar de tempel om er ’s avonds deel te nemen aan een candle lighting ceremonie.”

  Dus 82 procent nam alvast niet deel aan de avondlijke ceremonie; en voor die andere 18 procent was de dag ook lang. Afspreken met Thai is niet meteen op zeker spelen: Men doet toch wat het moment ingeeft. Waarom zou men dan bij voorbaat iets vastleggen? De vraag is dus, wat het valentijnsmoment zoal zou kunnen ingegeven hebben…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website