Het Thaise Staatsbosbeheer acht het onwaarschijnlijk dat de brand in het Karen vluchtelingenkamp vrijdag veroorzaakt is door bosbranden. Getuigen zeggen gloeiende as te hebben gezien die op het dak van een hut terechtkwam waardoor die vlam vatte. Maar Staatsbosbeheer zegt geen berichten te hebben ontvangen over bosbranden in de buurt van het kamp. De politie denkt dat de brand een menselijke oorzaak had.

Inmiddels komt de hulpverlening op gang. Functionarissen van de UNHCR bereiden voedsel en soldaten van het Armed Forces Development Command hebben veldkeukens ingericht bij het gemeentehuis van Khun Yuam. Het ministerie van Volksgezondheid heeft teams gestuurd om de verspreiding van malaria in de noodopvang van de vluchtelingen tegen te gaan. Ook psychiaters en een team, dat verantwoordelijk is voor de hygiëne in de noodopvang, zijn ingezet.

Het dodental is opgelopen tot 37: 21 mannen en 16 vrouwen; tien zijn kinderen. Het laatste slachtoffer overleed gisteren in het ziekenhuis van Chiang Mai. Van de 115 gewonden zijn 19 ernstig gewond. De brand legde 400 hutten in de as en maakte 2.300 vluchtelingen van de 3.000 die in het kamp wonen, dakloos. Het is de bedoeling dat het afgebrande deel van het kamp op dezelfde plaats wordt herbouwd.

Op de foto wonen Karen een gebedsdienst bij ter herdenking van de doden. De lichamen worden vandaag begraven.

(Bron: Bangkok Post, 25 maart 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Oorzaak brand vluchtelingenkamp onduidelijk”

  1. Jeannette zegt op

    Mijn gedachten en meeleven gaat uit naar alle getroffenen en hun naasten. Ik wens ze sterkte en kracht en hoop dat ze goed begeleid en geholpen worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website