De Thaise Hotels Association wil dat de overheid meer doet om de veiligheid van de toeristen te garanderen en zeker als het gaat om veerboten en speedboten. De oproep komt na een reeks van dodelijke aanvaringen in de afgelopen twee weken.

Supawan Tanomkieatipume woordvoerder van de hoteliers vereniging liet donderdag weten dat men ernstig bezorgd is over de veiligheid van toeristen in Thailand. Volgens haar moet het ministerie van Toerisme en Sport Ministerie, snel handelen om de problemen met de onveiligheid op te lossen, om zo de toeristische aantrekkingskracht van het land niet op het spel te zetten.

De minister van toerisme en sport, Kobkarn Wattanavrangkul zegt dat het ministerie werkt aan het probleem, samen met andere overheidsinstanties, maar dat het wel even zal duren voordat je daar de resultaten van ziet. Volgens de minister worden veel ongevallen met speedboten veroorzaakt door exploitanten die geen vergunning hebben, overbelasting van boten en door roekeloos personeel op de boten die te hard varen.

Alleen al de afgelopen twee weken waren er drie ernstige ongevallen waar vier speedboten bij betrokken waren. Daarbij kwamen zes buitenlandse toeristen om en raakten er 60 gewond.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Hoteliers in Thailand: Onveiligheid speedboten slecht voor het toerisme”

  1. John Chiang rai zegt op

    Niet alleen de slechte veiigheid van speedboten en veerboten is nadelig voor het toerisme,je zou dit zo kunnen aanvullen met vele andere nadelen. De z.g.n. bezorgdheid die Supawan Tanomkieatipume heeft i.v.m de veiligheid van toeristen,betrekt zich hoofdzakelijk op de economische nadelen die hoteliers ondervinden bij het wegblijven van toeristen. In een gesprek met de overheid zou de mogelijkheid moeten bestaan,dat men de gehele toeristenbrance opnieuw onder de loep neemt. Veel vooral oudere badgasten storen zich nog steeds aan het feit,dat men op vele plaatsen geen strandstoel of parasol meer huren kan. Ook het laten verdwijnen van kleine restaurants in de buurt van het strand,is een doorn in het oog van vele toeristen,die dit voorheen anders gewend waren. Verder zou men eindelijk moeten ophouden met het dubbele prijssysteem,waarbij toeristen vaak 4 a 500%meer betalen als de Thaibevolking.Zelfs het taxi systeem,waar de Chauffeurs nog steeds weigeren met meter te rijden,of een bepaalde rit aan te nemen, zou men eindelijk met veel strengere maatregelen bestraffen moeten. Langtijd toeristen zou men niet moeten lastig vallen,met voortdurende veranderingen van de visa bestemmingen,en de verplichte 90 dagen melding,waarbij men vaak vele Kilometers rijden moet voor een .z.g.n borderrun. De veiligheid van toeristen beperkt zich zeker niet alleen op het water,ook het vervoer van toeristen in het overige verkeer dient veilig te zijn. De overheid zou veel meer moeten horen op de werkelijke wensen van toeristen,en zich moeten afvragen,waarom toeristen überhaupt bereid zijn,of waren, het koninkrijk te bezoeken. Nu lijkt het meer op een eenzijdig arrogant optreden van z.g.n regerings experten,waarbij vele veranderingen komen,maar helaas weinig verbeteringen voor de toeristen,die men hiermee graag aanspreekt,en veel geld in het land brengen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website