Het Narcotics Suppression Bureau houdt vandaag een persconferentie over het onderzoek naar AlphaBay, een online marktplaats op het Darknet waarop vooral drugs en vuurwapens werden verhandeld. De oprichter van AplhaBay de 26 jarige Canadees hing zich een week na zijn arrestatie op in politiecel, waarschijnlijk omdat hij de uitlevering aan de VS niet zag zitten. Hij kon daar een levenslange gevangenisstraf tegemoet zien.

Cazes woonde al zes jaar in Thailand en sinds een jaar met zijn Thaise vriendin in een kapitale villa aan de Phutthamonthon Sai 3 aan de rand van Bangkok. In de garage stonden een Lamborghini van bijna 1 miljoen dollar, een Porsche en de Mini Cooper van zijn vriendin. Voor zijn arrestatie was Cazes bezig een villa te bouwen, in een duurdere wijk. Daaraan hing een prijskaartje aan van ruim 1,1 miljoen dollar. Volgens rechtbankdocumenten bezat hij verder een luxueuze villa in Phuket en een villa in Antigua. Toen Cazes op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten werd gearresteerd, had hij een vermogen van 23 miljoen dollar vergaard.

Naar de vriendin wordt nader onderzoek gedaan. De politie vermoedt dat ze ook betrokken was bij drugshandel en het witwassen van geld. Het onderzoek naar de inmiddels gesloten site wordt uitgevoerd door de autoriteiten van negen landen, waaronder Nederland.

Websites op het Darknet groeien als kool. Er is een bloeiende handel in o.a. wapens, valse identiteitsbewijzen en drugs. Bezoekers houden hun identiteit geheim door encrypted berichten en anonieme browsers, zoals de Tor browser.

Cazes liep tegen de lamp omdat hij slordig begon te worden en per vergissing zijn persoonlijk hotmail adres in welkoms mailtjes aan nieuwe bezoekers gebruikte. Toen hij gearresteerd werd, was hij ingelogd op AlphaBay, waardoor onderzoekers toegang hadden tot zijn wachtwoord en andere informatie. AlphaBay is inmiddels offline gehaald.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Onderzoek naar puissant rijke Cazes (26) oprichter AlphaBay die zich ophing in Thaise cel”

  1. Gerrit zegt op

    Tja,

    Een hele goede vangst, gelijk met de hoofd persoon, normaal komen ze niet verder dan handlangers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website