Thailand-map

Om de rust in het land te bewaren heeft de Thaise regering vandaag ingestemd met de verlenging van de noodtoestand voor een periode van drie maanden.

In 19 provincies, waaronder de stadsprovincie Bangkok, blijft de noodtoestand van kracht. In vijf provincies is de maatregel ingetrokken.

In de volgende provincies is de noodtoestand van kracht:

 • Bangkok, Nonthaburi, Samut Prakan, Pathum Thani, Ayutthaya en Chon Buri in het Centrale deel van Thailand.
 • Chiang Mai, Chiang Rai en Lampang in het Noorden van Thailand
 • Khon Kaen, Udon Thani, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Ubon Ratchathani, Maha Sarakham, Roi-et, Nong Bua Lamphu, Sakon Nakhon en Mukdahan in het Noordoosten van Thailand (Isaan).

Samenscholing verboden

Door de maatregel zijn samenscholingen van meer dan vijf personen verboden, evenals publicaties en uitzendingen die de nationale veiligheid zouden kunnen bedreigen. Verdachten kunnen 30 dagen worden vastgehouden zonder aanklacht.

Geen negatieve gevolgen toerisme

De Thaise minister van Toerisme en Sport, Chumpol Silpa-archa, denkt dat het verlengen van de noodtoestand geen negatieve gevolgen zal hebben voor het toerisme. Het aantal toeristen neemt gestaag toe, liet hij weten.

Alle landen, met uitzondering van Saoedi-Arabië, hebben het negatieve reisadvies inmiddels ingetrokken.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Noodtoestand verlengd met drie maanden”

 1. ThailandGanger zegt op

  Wat is de reden dat de noodtoestand van kracht blijft? Zijn er nog steeds aanwijzingen dat de vlam weer in de pan kan slaan?

  Samenscholing van meer dan 5 personen….. hoe doe je dat op en busstation?

  • Redactie zegt op

   De Thaise regering is nog op zoek naar wapens die vermist worden. Daarnaast zijn ze bang voor aanslagen met granaatwerpers.

   Ze kunnen nu ook censuur toepassen.

   De vlam kan niet zomaar in de pan slaan. Veel leiders zitten nog in detentie.

   Een samenscholingsverbod geldt niet voor de bushalte of de rij voor de bioscoop 😉

   • bebe zegt op

    Zou dit ook niet zijn omdat sommige Thaise generaals betrokken zijn bij internationale wapenhandel,zoals het feit dat er vorig jaar een leider van de tamil tijgers opgepakt is in Thailand en de man in kwestie had zelfs de Thaise nationaliteit,kwatongen beweren dat hij daar was om wapens te kopen neit te verwonderen dat de meeste Thaise generaals multi miljonairs zijn.

 2. Sam Loi zegt op

  Je zou de gelen kunnen aanduiden als de have’s en roden als de have not. De gelen kijken neer op de roden die op hun beurt dit neerkijken meer dan zat zijn en in opstand zijn gekomen. Ze zijn de gelen meer dan zat en willen Thaksin graag weer terug in het zadel, iemand die je in feite gewoon moet duiden als een “super gele” van het Thaise kapitalisme. Die zou zich het lot aantrekken van de roden. Thailand heeft aanhouding gevraagd van deze Thaise Robin Hood, die nu in het buitenland zit. Die zou de roden hebben opgestookt tegen de zittende regering, die het goed heeft met het volk, ook met de roden. Thaksin die trekt zich hier niet zo veel van aan en trekt zo’n beetje als een soort Dalai lama de wereld rond. Smekend om begrip en liefde. En geen land dat hem tegenhoudt of aanhoudt. Hoe zou het de kleine man zijn vergaan tegen wie een aanhoudingsbevel is uitgevaargd? Die zou allang zijn aangehouden en overgeleverd aan het land dat het bevel heeft uitgevaardigd. Voorbeelden te over. Zou Karl Marx gelijk hebben gehad toen hij ooit zei dat het recht tot de bovenbouw behoort?

  De koek wordt eerlijk verdeeld

 3. Chris zegt op

  Ze kunnen nu ook censuur toepassen?
  Eigenlijk is het niet van kunnen,maar doen ze dat al een hele tijd.
  Ze hebben de meeste radio stations met “rode”achtergrond gesloten en ontmanteld.
  De militairen nemen gewoon de antennes weg en van de TV zender die tijdens de opstand is geboycot zullen we dan maar zwijgen.
  En de “gelen” boeren maar rustig voort en nu zegt de PM dat ze zendtijd gaan krijgen op NBT en voor iedereen.
  Dat wil ik nog wel eens zien!
  Vrije meningsuiting?Wel voor bepaalde groepen en de clan Van Suthep mag hier zeggen wat ze willen.(cfr Thepchai,dat er kampen en dergelijke meer zijn)
  Het is hier voor de pers van bepaalde groepen geen haar beter dan wat de Birmaanse generaals uit hun hoed toveren.
  Ik vraag me steeds af of het zoveel slechter was met Thaksin.
  En als je niet regeringsgezind bent,dan wordt je zoals CNN en BBC belast met het woord partijdigheid!
  Leve de Democraten? in Thailand.

  • Redactie zegt op

   Ze kunnen nu ook censuur toepassen?

   Klopt, dat gebeurt al op grote schaal. Er had moeten staan: Ze kunnen nu ook censuur blijven toepassen.

   Ze dwingen hiermee de roden om ondergronds te gaan. Daarmee verliezen ze helemaal de controle. Het is slechts een tijdelijke oplossing die meer nadelen heeft dan voordelen. Je kunt de regering niet echt op slimme zetten betrappen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website