In Nonthaburi dreigen overstromingen

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
3 oktober 2016

Bewoners van Nonthaburi moeten rekening houden met overstromingen. Het heeft de laatste dagen zoveel geregend dat waterpeil van de Chao Phraya flink is gestegen. Gouverneur Nisit van de provincie zegt dat de autoriteiten deze zaak goed in de gaten houden en al maatregelen hebben getroffen, zoals het plaatsen van waterpompen.

Nonthaburi is net al Ayutthaya en Sukhothai een provincie die aan de beurt is tijdens het regenseizoen. Het risico op overstromingen is groot omdat de provincies in een laaggelegen gebieden langs de Chao Phraya rivier liggen.

In de gemeente Pak Kret is een 10 km lange dijk van zandzakken aangelegd. Het riool is schoongemaakt om zo de afvoer van water naar natuurlijke waterbronnen te vergemakkelijken.

Gisteren stond het waterpeil van de Chao Phraya bij de Chao Phraya dam in Chai Nat 15,5 meter boven het gemiddelde zeeniveau. Een dag eerder was dat 16,4 meter. Het waterpeil is iets gezakt omdat de uitstroom zaterdag is teruggebracht.

In de overstroomde gebieden langs de rivier zoals Chai Nat, Sing Buri, Ang Thong en Ayutthaya is het water daardoor zo’n 20 cm gezakt. Het gevaar is nog niet geweken want het blijft de komende tijd regenen.

Foto boven: Overstromingen in het noorden van Bangkok door aanhoudende regen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website