Nok Air directeur Patee ontkent het gerucht dat de recente vluchtannuleringen het gevolg zijn van het vertrek van piloten.

De topman laat weten dat deze maand er ook nog vluchten zullen vervallen. De oorzaak hiervan is een nieuw vluchtschema voor piloten. Nok Air heeft de vliegtijden van de piloten aangepast aan de regels van de CAAT. Dat heeft volgens Patee niets te maken met een vermeend tekort aan piloten. Nok Air heeft nu 192 piloten in dienst en vanaf 1 maart komen daar nog eens 30 nieuwe piloten bij.

Er loopt nog een onderzoek naar de wilde pilotenstaking van 14 februari. Nok Air heeft naar aanleiding daarvan in totaal drie piloten ontslagen. Twee anderen zijn geschorst. Tegen een aantal anderen is het onderzoek nog gaande. Door de staking vervielen er die dag 17 vluchten en stonden ongeveer 3.000 passagiers in de kou.

De Thaise luchtvaartautoriteit CAAT doet onderzoek naar de werktijden van pilotenbij NOK Air. Er is een gegrond vermoeden dat de vereiste rusttijden niet in acht zijn genomen. Als dat het geval is, moeten piloten en de maatschappij zich juridisch verantwoorden, zegt minister Arkhom van transport.

Bron: Bangklok Post

4 reacties op “NOK Air ontkent geruchten over uittocht van piloten”

 1. ruud zegt op

  We hebben geen tekort aan piloten en daarom komen er in maart 30 bij?

 2. Felix zegt op

  Piloten zullen niet zomaar uit zichzelf vertrekken want ook voor hun is het moeilijk ergens anders aan de bak te komen.

 3. Jack G. zegt op

  Ik heb begrepen dat jonge piloten met weinig tot geen vlieguren moeilijk aan de bak komen maar piloten met voldoende vlieguren en vooral captains met voldoende uren zijn zeer gewild. Zeker met al die bestellingen van nieuwe toestellen die vele maatschappijen in Azië en wijde omgeving hebben uitstaan. Ik vlieg wel eens korte vluchten in Azië en heb regelmatig buitenlandse piloten op de bok zitten. Vooral uit Australië en Europa valt mij op. Allemaal vliegurenmakers zodat ze na een paar jaar kunnen solliciteren naar een goed contract.

 4. Lars Hilberin zegt op

  Tijdens de laatste selectieronde van NOK waren ze alleen opzoek naar Thai als co-pilot.

  http://nokair.com/content/en/Recruit/Co-Pilot-Recruitment.aspx


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website