Nok Air mag meer buitenlandse piloten aannemen dan het toegestane maximum van 40 procent. De vliegmaatschappij moet dan wel beloven geen vluchten meer te annuleren, zo laat minister Arkhom van transport weten. Deze maatregel geldt ook voor andere maatschappijen die krap zitten met cockpitbemanningen.

Nok Air kwam negatief in het nieuws omdat het onverwachts vluchten annuleerden. Na enige tijd gaf de topman toe dat er onrust bestond onder piloten en dat een groot aantal piloten ontslag had genomen. Nok Air moest vluchten schrappen en passagiers bij andere chartermaatschappijen onderbrengen.

Als de geplaagde luchtvaartmaatschappij van het aanbod gebruik wil maken, moet ze een aanvraag indienen bij de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT). Daarbij wil de CAAT wel weten wat Nok Air er aan gaat doen om meer Thaise piloten in dienst te nemen.

In Thailand zijn veel budget airlines actief waardoor er schaarste is ontstaan bij de rekrutering van piloten. Nok Air directeur Patee laat weten dat hij niet van plan is een onbeperkt aantal buitenlanders aan te nemen.

Patee zegt verder dat er 17 piloten zijn vertrokken, maar sommigen zouden al weer willen terugkeren. Nok Air gaat 15 nieuwe piloten  aannemen. Tien zijn piloten en trainers uit de VS.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website