Melder: RonnyLatYa

Betreft: Nieuwsbrief Belgische Ambassade Bangkok – 26 april 2021

Beste Landgenoten,

De nieuwe Covid-19 uitbraak in Thailand, tot nu toe de meest serieuze die het land ooit heeft gekend, zet mij ertoe aan u aan te moedigen de maatregelen te volgen die de autoriteiten hebben genomen, om de epidemie onder controle te krijgen. Rekening houdend met de verslechterende situatie kunnen ook in de komende dagen/weken nieuwe maatregelen worden verwacht. Blijf de websites van de Thaise autoriteiten op de voet volgen om op de hoogte te blijven van uw verplichtingen.

Maskers zijn in vele provincies, waaronder Bangkok, verplicht in openbare binnen- en buitenruimten. Er worden zware boetes uitgereikt, voor niet-naleving.

Een aantal referentiesites zijn nuttig om u op de hoogte te houden van de situatie, waaronder :

– De website van de Thaise regering: thailand.prd.go.th/ en haar Facebook-pagina: www.facebook.com/thailandprd/

– De website van het Thaise ministerie van Volksgezondheid: ddc.moph.go.th/viralpneumonia/eng/index.php en zijn Facebook-pagina: www.facebook.com/ddcmophthailand

Als u meer specifieke vragen hebt, kunt u het Ministerie van Volksgezondheid in het Engels bereiken (van 8 tot 20 uur) op het volgende nummer: 096 847 8209.

Als u denkt dat u moet worden getest, bijvoorbeeld na een risicovol contact, heeft de regering een zelfbeoordelingsinstrument opgezet. Wij moedigen u aan de test te doen, die te vinden is op https://covid19.rajavithi.go.th/test/en_index.php.

Over de vaccinatie tegen Covid-19 in Thailand, volgt hier de informatie waarover wij beschikken, na contact te hebben opgenomen vorige week, met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Centrum voor Covid-19 Situatie en Administratie en het Ministerie van Volksgezondheid:

– De vaccinatiestrategie van Thailand is gebaseerd op een risicobeoordeling en de autoriteiten hebben ons herhaaldelijk bevestigd dat ook buitenlanders er baat bij zullen hebben.

– Sinds februari en tot eind mei zullen gezondheidswerkers en risico-personeel worden gevaccineerd.

– Vanaf juni zal het grote publiek op vrijwillige basis worden gevaccineerd. Het doel van de autoriteiten is om tegen eind 2021 minstens de helft van de bevolking te vaccineren.

– Vaccinatie via overheidsprogramma’s wordt momenteel uitgevoerd met inentingen van Sinovac en Astra Zeneca (geproduceerd in Zuid-Korea). Het Astra Zeneca-vaccin dat in Thailand wordt geproduceerd, zal naar verwachting vanaf eind mei of juni beschikbaar zijn.

– De privé sector zal in de toekomst ook een grotere rol kunnen spelen, omdat de autoriteiten ermee hebben ingestemd hen te steunen in besprekingen met andere vaccinproducenten. Deze vaccins moeten uiteraard worden goedgekeurd door de Food and Drug Authority van Thailand. Johnson and Johnson, Astra Zeneca en Sinovac zijn reeds goedgekeurd. De goedkeuringsaanvragen voor Moderna en Spoetnik V zijn in behandeling. Helaas is het nog niet duidelijk hoe lang het zal duren voordat vaccinaties in privé ziekenhuizen worden ingevoerd.

Wij zetten onze regelmatige dialoog met de autoriteiten voort om zo nauwkeurig mogelijke informatie te verkrijgen over de mogelijkheden voor expats, waarbij wij er nogmaals op aandringen dat de meest kwetsbaren, en dus in het bijzonder ouderen, prioritair zijn en tegen een redelijke prijs moeten worden gevaccineerd.

Wij begrijpen dat de huidige onduidelijkheid een bron van bezorgdheid en frustratie is voor degenen onder u die, zonder uitstel gevaccineerd willen worden. Op dit moment is de informatie helaas nog onvolledig. Thailand wordt, net als de rest van de wereld, geconfronteerd met ernstige logistieke uitdagingen die deze situatie met zich meebrengt – maar ook met beleidsbeslissingen die nog niet zijn genomen. Wij zullen u zeker, zo spoedig mogelijk, op de hoogte houden van het resultaat van de besprekingen, die wij met de Thaise autoriteiten blijven voeren.

Velen van u hebben ons gevraagd hoe het zit met de vaccinatie in België, van mensen die in het buitenland wonen. Zoals reeds eerder vermeld, wordt in België bij voorkeur gevaccineerd in het land van verblijf, indien mogelijk. De besprekingen tussen de bevoegde Belgische autoriteiten over dit onderwerp zijn nog gaande en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Wij blijven tot uw beschikking voor alle bijkomende vragen. Wij wensen u en uw dierbaren een goede gezondheid toe, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik kan u verzekeren dat het hele Ambassade team aan uw zijde staat, om u te steunen in de huidige moeilijke omstandigheden. Wij doen alles wat in onze macht ligt om u persoonlijk bij te staan, ondanks de bestaande beperkingen die deze situatie ons allen oplegt.

Sibille de Cartier

Ambassadeur van België

En het hele team van de Ambassade in Bangkok

Bron: https://www.flexmail.eu/

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website