Zelfs wanneer de Senaat het controversiële amnestievoorstel afwijst, is het oppassen geblazen, want het Huis van Afgevaardigden kan de Senaat links laten liggen en een voorstel direct ter ondertekening aan de koning voorleggen. Dit zegt Danai Chanchaochai, lid van de Anti-Corruption Commission of Thailand (ACT), een particulier overkoepelend orgaan van diverse organisaties uit de particuliere sector.

Vandaag aan het eind van de middag doet de ACT mee aan een rally van de particuliere sector en universiteiten op de Ratchaprasong intersection, de plaats die twee jaar geleden wekenlang door roodhemden bezet werd gehouden. De ACT leunt nog niet tevreden achterover nu de Senaat het voorstel lijkt te gaan verwerpen. Nadat de Senaat het voorstel in eerste lezing heeft behandeld, besluit het over verdere stappen.

ACT-voorzitter Pramon Sutivong verwacht dat de Senaat het voorstel zal terugsturen naar het Huis van Afgevaardigden. Het Huis moet dan 180 dagen wachten alvorens het in behandeling te nemen. In die periode mogen geen soortgelijke voorstellen worden ingediend en behandeld.

De Stock Exchange of Thailand verklaarde zich woensdag solidair met de ACT. De SET is lid van de ACT. Honderd stafleden van de Bank of Thailand marcheerden woensdag bij de Rama VIII brug om hun ongenoegen over het voorstel kenbaar te maken (foto homepagina). De leiding liep niet mee. De mars vond buiten werktijd plaats. Enkele stafleden zeiden het protest bij station Samsen en de huidige locatie bij het Democracy Monument te hebben bezocht.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk cadeau voor sinterklaas of kerstmis? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.


4 reacties op “Nieuws uit Thailand (nagekomen) – 7 november 2013”

 1. chris zegt op

  Neem van mij maar gevoeglijk aan dat de amnestie-wet van tafel gaat en niet meer terugkomt in het parlement, en zeker niet naar de koning wordt gestuurd. Thaksin heeft zijn hand overspeeld, en komt nooit meer terug in Thailand tenzij uiot vrije wil om zijn straf uit te zitten (en wellicht meerdere straffen als hij in nog lopende rechtzaken wordt veroordeeld). Daarvoor is hij altijd al welkom geweest want hij is natuurlijk niet het land uit gezet maar zelf het land uit gevlucht om zijn gevangenisstraf te ontlopen.

 2. cor verhoef zegt op

  Eens met @Chris. Thaksin zal sterven buiten Thailand en zijn 45 miljard bevroren baht ziet ie ook nooit meer terug. Het is einde verhaal voor deze megalomaan. Op naar het volgende politieke hoofdstuk, het proces Abhisit/Suthep. Alweer zo’n rookgordijn om te verhullen dat Thailand op een bankroet afstevent.

 3. cor verhoef zegt op

  Hier word je niet vrolijk van. Het artikel geeft aan dat de aanstaande Thaise crises weliswaar van een andere aard is dan die van 1997 -dit keer gaat de regering failliet en niet het bedrijfsleven- maar is daarom niet minder verontrustend.

  http://www.forbes.com/sites/jessecolombo/2013/11/04/thailands-bubble-economy-is-heading-for-a-1997-style-crash/

 4. needus zegt op

  Nee dus- dit voorstel is al ingetrokken door parliament, met 310-of zo- stemmen tegen 1-dus de hele rode fractie, minus 1, en de dem’s zonder stem. Orders uit Dubai? Waar men wel het internationale nieuws kan lezen?
  Merkwaardig genoeg is het vandaag schoolvrij en het verkeer opvallend rustig rond de anti-wet demo-plats.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website