Op deze pagina lees je een overzicht van het belangrijkste Thaise nieuws in vogelvlucht. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc.

Achter de nieuwsberichten staat een weblink. Wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron. De nieuwspagina wordt meerdere keren per dag geactualiseerd zodat je altijd het laatste en meest actuele nieuws leest.


Nieuws uit Thailand – 1 januari 2015

The Nation opent op deze nieuwjaarsdag met een foto van biddende Thai bij een tempel met de wens dat 2015 een beter jaar zal worden.

– Het vervolg van de vliegramp met het toestel van AirAisia beheerst de voorpagina van de krant. Inmiddels begint ook het speculeren over de toedracht van de ramp. Het toestel van AirAsia heeft mogelijk een te steile klim gemaakt voordat het in de Javazee stortte. Het vliegtuig steeg zo snel dat het toestel dit misschien niet aankon. Dat blijkt uit een eerste analyse van nog onvolledige radargegevens, zegt een anonieme bron dicht bij het onderzoek.

De radargegevens werden doorgegeven voordat het toestel verdween van de schermen van de luchtverkeersleiders in Jakarta. De onderzoekers hebben de voicerecorder en de zwarte dozen nodig om een compleet beeld te kunnen schetsen van wat er gebeurde tijdens de rampvlucht.

Het toestel verdween zondag van de radar toen het onderweg was van Surabaya naar Singapore. Drie kwartier na vertrek vroeg de piloot toestemming om hoger te vliegen vanwege slecht weer. Hij wilde stijgen van 9,8 kilometer naar 11,6 kilometer, maar op die hoogte was er geen ruimte. Hij kreeg het advies om een paar kilometer naar links te gaan en dan te stijgen naar een hoogte van 10,4 kilometer. Daarop kwam geen antwoord vanuit de cockpit. Volgens een ervaren piloot kan een vliegtuig stil komen te vallen als het te snel klimt. 

– Op de voorpagina ook aandacht voor de vele verkeersdoden tijdens de nieuwjaarsvakantie in Thailand. Ondanks alle maatregelen zijn er 58 mensen omgekomen en 517 anderen gewond geraakt bij in totaal 508 verkeersongevallen op dinsdag. Chiang Mai en Surat Thani meldde de meeste ongevallen. In Buri Ram vielen de meeste doden en in Surat Thani de meeste gewonden.  Vorig jaar vielen er op de eerste dag van de vakantie 39 doden en 399 gewonden bij 392 verkeersongevallen: http://goo.gl/GOiCSx

– Een 13-jarige jongen in Ratchaburi is op oudejaarsavond gedood door vuurwerk. Het ongeluk gebeurde in de wijk Pakthor Ratchaburi Toen hij met vrienden vuurwerk aan het afsteken was. De jongen en vrienden plaatste vuurwerk in een metalen pijp die explodeerde, het slachtoffer werd aan zijn hoofd geraakt: http://goo.gl/2OX7Y5

– Vijf leden van één familie zijn dood aangetroffen in Bangkok. Een 64-jarige vader, zijn 16-jarige dochter en 14-jarige zoon werden woensdagavond opgehangen gevonden op de tweede verdieping van een huurhuis in het Bang Yi Rua sub-district van de wijk Thonburi in Bangkok. De 89-jarige moeder van de man en haar 61-jarige zus werden ook dood aangetroffen op een bed op de eerste verdieping. De politie neemt aan dat de man eerst zijn moeder en haar zus doodden en zijn kinderen overhaalde om zelfmoord te plegen: http://goo.gl/zF5MXp

– Brand verwoest twee historische gebouwen in een legerkamp in Ratchaburi: http://goo.gl/6pzHOI

– Later meer nieuws uit Thailand.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website