In naam van het voltallige personeel van de Belgische Ambassade te Bangkok deel ik u mijn beste wensen mee voor het jaar 2018.

Voor Thailand stond het jaar 2017 in het teken van de rouw ten gevolge van het trieste overlijden van wijlen Z. M. Koning Bhumibol Aduljadej. Ook het Belgisch koningshuis leefde diep mee en getuigde haar medeleven aan de hand van het bezoek van H. M. Koningin Mathilde tijdens de koninklijke crematie.

Laat ons nu vol goede moed vooruitblikken naar 2018. Een jaar dat in het kader van de opkomende parlementsverkiezingen zal staan voor een jaar van verandering, alsook een jaar van opportuniteit. Met een blij hart kondig ik aan dat met de ingang van het nieuwe jaar de tijd aangebroken is om de bijzondere vriendschap tussen Thailand en België te vieren. Het eerste vriendschaps- en handelsverdrag dat tussen België en Siam afgesloten werd, vond immers 150 jaar geleden plaats. Dit bijzonder jubileum zullen wij feestelijk vieren met tal van activiteiten georganiseerd in Thailand en België.

Ik ben verheugd u bovenstaand logo te mogen presenteren en hoop u persoonlijk te mogen ontmoeten op enkele van de activiteiten. Hou daarom deze pagina in de gaten.

Aan ieder een vreugdevol 2018 gewenst!

Philippe Kridelka

Ambassadeur

Bron: Facebook pagina van de Belgische Ambassade in Bangkok

10 reacties op “Nieuwjaarsbericht van de Belgische Ambassade in Bangkok”

 1. Peter Van Lint zegt op

  Kleine rechtzetting aub. 2018 is het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen in België en 2019 de parlementsverkiezingen.

  • Daniël M. zegt op

   Het gaat over de parlementsverkiezingen in Thailand op het einde van dit jaar.

  • Rob V. zegt op

   Het gaat om de Thaise parlementsverkiezingen die generaal/dictator Prayut heeft aangekondigd voor oktober 2018. Maar er zijn al eens eerder verkiezingen beloofd en uitgesteld dus wie weet wordt het 2019 of later.

 2. Daniël M. zegt op

  De beste wensen van mijn Thaise echtgenote en ik aan het ambassade-personeel en de lezers van Thailandblog en hun families.

  Groetjes uit Nong Ruea (Khon Kaen).

  Daniël en Nim.

 3. verlooy karel zegt op

  we wensen de ambassade een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar

 4. Rudolf zegt op

  Volgens mij heeft de Belgische ambassadeur het over de verkiezingen in Thailand!!!!
  Ruud

 5. Peter Van Lint zegt op

  Dank u allen voor de reply. Ik dacht aan de verkiezingen in België. Sorry. By the way, ook van mij aan allen de allerbeste wensen voor 2018. Ik kan niet wachten om terug te keren naar dit prachtige land in juni.

 6. Rene zegt op

  De allerbeste wensen voor 2018, een goede gezondheid voor iedereen en bedankt voor de uitstekende service het afgelopen jaar.

 7. Mark zegt op

  Dat de hoogste diplomatieke vertegenwoordiger van België zijn nieuwjaarswensen aangrijpt om Prayuts belofte van democratisch herstel, middels verkiezingen, internationaal te verankeren, siert de man, zijn ambt en zijn Klein landje.

 8. Song zegt op

  Ik vind het opvallend; de Thaise ambassade in België is actief, zichtbaar en volop in contact met Thaise burgers in België en de in Thailand geïnteresseerden Belgen. Ik heb een tijdje Thais geleerd bij Thaivlac, ook daar was er (positieve) interactieve en wederzijdse aandacht met de ambassade. Die ambassadeur is ook op allerlei festiviteiten en tempelactiviteiten te zien. Wat een verschil met die in Nederland….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website