Borstvoeding is veel beter voor baby’s dan flesvoeding. Het ministerie van volksgezondheid is daarom met een wet gekomen die de hoeveelheid reclame voor flessenvoeding aan banden legt.

De ambitie van het ministerie is hoog: in 2025 moet 50 procent meer borstvoeding worden gegeven. Van 2012 tot 2015 ging het al beter, toen ging het aantal moeders die borstvoeding gaven omhoog van 12 naar 23 procent.

Adjunct directeur-generaal Thongchai van het Department of Health wil dat percentage verder omhoog brengen, want Thailand doet het slecht in vergelijking met andere landen in de regio Zuidoost-Azië.

Thongchai benadrukt dat flessenvoeding niet slecht is, maar borstvoeding is veel beter. Hij beschouwt de marketing van de producenten van babymelkpoeder als het grootste probleem.

Volgens een reclame deskundige worden per maand 200 online advertenties voor babymelkpoeder geplaatst. De producenten beweren vaak subtiel dat baby’s die met moedermelk worden gevoed, onvoldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Dat is absoluut niet waar is.

Het ministerie is ook van plan het zwangerschapsverlof te verlengen van drie naar zes maanden. Dit met volledige doorbetaling van het salaris. Nu hebben moeders slechts recht op 45 dagen volledige doorbetaling. Vrouwelijke ambtenaren kunnen daarnaast een onbetaald verlof van 150 dagen opnemen.

Foto: een vrouw die aan het kolven is tijdens haar werk.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Nieuwe wet ter bevordering van borstvoeding in Thailand”

  1. Harm zegt op

    Heel goed. Misschien gewoon reclame op babyvoeding verbieden voor de eerst 6 maanden zoals in nederland en belgie

  2. Rob V. zegt op

    Als misleidende reclame van babymelk(poeder) producten het probleem is, is het dan niet logischer om misleiding te verbieden en aan te pakken? Pak producenten aan die ouders wijs proberen te maken dat je beter hun producten kan gebruiken dan moedermelk, of dat je iets fout doet als je geen melkproducten geeft aan je kind. En laat de overheid via onderwijs en campagnes wijzen op het belang van borstvoeding. Dat lijkt mij veel effectiever dan de hoeveelheid reclame proberen terug te dringen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website