Koning, koningin, de twee dochters en zoon op het balkon van de Suddhaisavarya Prasad Throne Hall. (Foto: Chaiwat Subprasom / Shutterstock.com)

Gisteren was de laatste dag van de driedaagse kroningsceremonie die er voor zorgde dat Maha Vajiralongkorn de nieuwe koning van Thailand is. Naast de nieuwe koning kan het Thaise volk nu ook een nieuwe koningin  begroeten: Suthida.

Er werd vooral uitgekeken naar de balkonscene waar de koninklijke familie zou verschijnen. Naast de koning, koningin verschenen ook de twee dochters en zijn zoon op het balkon van de Suddhaisavarya Prasad Throne Hall.

Premier Prayut las namens de natie een felicitatiebericht voor, waarvoor de koning hem bedankte. De koning liet weten verheugd te zijn om de Thai samen te zien komen. Hij vond het indrukwekkend om te zien dat zoveel Thai naar de ceremonie zijn gekomen om hem het beste te wensen. De koning ziet deze eenheid als een positief teken voor alle partijen om samen te werken in het belang van de vooruitgang en welvaart van het land.

Video

Voor wie de balkonscene heeft gemist, zie de onderstaande video:

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website