Het Land Transport Department (LTD) heeft deze week acht nieuwe busroutes in Bangkok geïntroduceerd. Het gaat nog om een proef die tot 15 september duurt. De oude buslijnen blijven voorlopig bestaan maar er is weinig belangstelling voor de nieuwe lijnen. Passagiers klagen over het oude materiaal.

De proef loopt voor op de nieuwe indeling van het huidige busnetwerk met 269 lijnen. Er zijn veel overlapping en daarmee is het netwerk inefficiënt. In de nieuwe situatie is Bangkok verdeeld in vier zones met een eigen kleur. De bussen worden in dezelfde kleur geverfd. De testbussen voor de nieuwe routes hebben geen niet airco. Het kaartje voor de gehele route kost 6,5 baht.

Veel Bangkokianen zijn negatief over de nieuwe busroutes en schrijven dit op de Facebook-pagina ‘Bus Reroute BKK’. De meeste klachten gaan over de slechte kwaliteit van de bussen die bij de proef worden gebruikt.

LTD baas Sanit zegt daarover: ‘De proef is vooral bedoelt om het netwerk te testen en het gaat niet om de bussen zelf.’

Bizar genoeg staan er 100 nieuwe Chinese aardgasbussen op de kade van Laem Chabang. Deze zijn in beslag genomen door de douane omdat door de leverancier de importheffing heeft ontdoken. Openbaarvervoerbedrijf MRTA heeft daarop het contract met de importeur verbroken en gaat de bussen opnieuw veilen.

Voor premier Prayut duurt dit allemaal te lang hij heeft gisteren het LTD opdracht gegeven de aardgasbussen in gebruik te nemen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website