Er komt een nieuwe belasting voor grondeigenaren met bezit langs infrastructurele werken, zoals metrolijnen. Zij profiteren van de waardevermeerdering van de grond en daarom is er voor die groep een nieuwe belasting in de maak: land windfall tax. Minister Apisak (Financiën) wil het wetsvoorstel dit jaar klaar hebben. 

De belasting wordt geheven wanneer grond van eigenaar wisselt terwijl er infrastructurele projecten op dat stuk grond in ontwikkeling zijn. Vooral bouwgrond bij metrostations in aanbouw of in de planning stijgt vaak wel met 100 tot 150 procent. Mogelijk moet de grondeigenaar dan 5 procent van de waardevermeerdering betalen als belastingsom, maar het definitieve tarief wordt later in een wet vastgelegd.

De belasting moet voor meer staatsinkomsten zorgen. Nu bestaat deze voor 90 procent uit de inkomstenbelasting en BTW. De regering hoopt ook dat ze met de maatregel de inkomensongelijkheid kan verkleinen.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website