amnat30 / Shutterstock.com

Het Department of Airports (DoA) wil volgend jaar 5,8 miljard baht investeren in regionale luchthavens in het hele land, dat maakte waarnemend directeur-generaal Thawi Kesi-samang bekend tijdens zijn eerste werkdag.

Het gaat daarbij om een investering van 1,3 miljard baht in nieuwe taxibanen op de luchthaven van Krabi, 800 miljoen baht en en 775 miljoen baht om nieuwe terminals te bouwen op respectievelijk de luchthavens van Narathiwat en Buriram, projecten om luchthavens uit te breiden (500 miljoen baht) en een internationale terminal (200 miljoen baht) op de luchthaven van Surat Thani.

Volgens hem is er ook een dringende noodzaak om de bouw van een nieuwe luchthaven in Yala te intensiveren. Deze zal midden volgend jaar klaar moeten zijn.

Van 2019 tot 2022 wordt tot 27 miljard baht toegewezen voor de upgrade van 17 luchthavens. Daarnaast is er de wens om de baanlengte op 38 luchthavens te verlengen van 2.100 naar 2.400 meter om zo grote vliegtuigen te kunnen laten landen en opstijgen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website