Ontwerp van het park (Foto: Bangkok Post)

Bangkok krijgt er een nieuwe bezienswaardigheid bij, een openbaar park op een perceel van 279 rai ter ere van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote. Vandaag wordt de eerste steen gelegd voor een standbeeld voor Bhumibol door de huidige koning en koningin.

Plaatsvervangend gouverneur van Bangkok, Sakchai Boonma, zegt dat het park een belangrijk herkenningspunt zal zijn dat zowel Thaise als buitenlandse toeristen zal aantrekken. “Het park ligt in de buurt van verschillende belangrijke historische bezienswaardigheden, zoals de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha en het Grand Palace. Het park zal niet alleen het publiek een ruimte bieden om te ontspannen en te genieten, maar het zal ook dienen als een permanente herinnering aan Koning Rama IX”.

Het Bureau van het Koninklijk Huis onthulde eerder een virtueel ontwerp van het openbare park dat naar verwachting in 2024 klaar zal zijn. Het land, dat vroeger dienst deed als terrein voor de 102-jarige Nang Loeng Racecourse van de Royal Turf Club in Dusit district, werd geschonken door de huidige koning om het te ontwikkelen als stadspark met als centraal punt een standbeeld voor Rama IX. Het bureau zei dat rondom het standbeeld een meer zal komen, gebouwd in de vorm van het Thaise cijfer negen, met de Yod Nam Phra Thai- en Cho Bakong-bruggen over het meer. De bruggen zijn symbolen van een tijd waarin de voormalige koning per jeep reisde om lokale dorpelingen te bezoeken in Ban Cho Bakong in het district Sungai Kolok van Narathiwat.

Het bureau zei dat het ontwerp van het park de idealen van duurzaam waterbeheer weerspiegelt, zoals gepromoot door koning Rama IX. Het binnengebied van het park is ook ontworpen als een groot stroomgebied dat bekend staat als een kaem ling (apenwang), een van de projecten van wijlen de koning, die hielp bij het tegengaan van overstromingen in de hoofdstad.

In het park worden ruim 4.500 bomen geplant en komen fietspaden en een buitengym. Na voltooiing zal het park op twee na grootste park zijn in de hoofdstad zijn. De grootste parken zijn Lumpini Park in de wijk Pathumwan en Benjakitti Park in de wijk Klong Toey.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Nieuw openbaar park in Bangkok ter ere van koning Rama IX”

 1. Tino Kuis zegt op

  Dit is het cijfer 9 in Thais schift. ๙ Je ziet het omgekeerd terug in de waterpartijen en in de gele kronkels midden-boven.

 2. Rob V. zegt op

  Die 9 is geschreven in Thaise schrift een ๙
  Mochten ze voor 10/X nog eens iets bouwen dan is dat ๑๐
  ๐ ๑ ๒ ๓ ๔ ๕ ๖ ๗ ๘ ๙
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website