Netten moeten zwemmers tegen haaien beschermen

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
21 april 2018

Voor het strand van Sai Noi in Prachuap Khiri Khan wordt een net van 310 meter gespannen om zwemmers tegen haaien te beschermen. In de baai zijn vier mannetjes haaien gesignaleerd van ongeveer twee meter groot.

Het net dat op een diepte van 3 meter is verankerd, heeft een zwarte kleur wat haaien moet afschrikken. Het kan tevens beschermen tegen kwallen. Achter het net kan veilig worden gezwommen.

Zondag werd een Noorse toerist door een haai gebeten in zijn linkervoet. Het zorgde voor een wond met negentien hechtingen.

Experts hebben op dit moment geen plannen voor de plaatsing van netten voor het strand van Prachin Buri, Hua Hin en Cha-Am. Op Hat Sai Noi zijn waarschuwingsborden geplaatst, maar sommige zwemmers trekken zich daar niets van aan.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Netten moeten zwemmers tegen haaien beschermen”

  1. Frank zegt op

    Goed idee, moeten ze op veel meer plaatsen doen als is het alleen al om kwallen tegen te gaan. Op sommige plaatsen kun je het water gewoon niet meer in.

  2. T zegt op

    Wat een onzin de kans dat je in Thailand door een haai gebeten word is net zo groot als dat je loterij wint.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website