Alle partijen die betrokken zijn bij het politiek conflict willen een snelle oplossing zien. Met die positieve boodschap is het eerste gesprek onder leiding van legerbevelhebber Prayuth Chan-ocha gisteren geëindigd. Donderdag praten ze verder.

Aan de door Prayuth uitgeschreven bijeenkomst werd deelgenomen door vertegenwoordigers van de regering (maar niet de waarnemend premier), voormalig regeringspartij Pheu Thai (maar niet de voorzitter, die was verhinderd), het UDD (roodhemden), de Democratische partij, de PDRC (protestbeweging), de Kiesraad en de Senaat.

Tijdens de bijeenkomst, die twee uur duurde, beperkte Paryuth zich tot luisteren; hij suggereerde geen oplossingen. Volgens legerwoordvoerder Winthai Suwaree legden de partijen hun kaarten op tafel, maar geen enkele partij verzette zich tegen de meningsverschillen. Ze hebben nu een dag om zich te beraden.

Winthai waarschuwt dat de poging om een eind aan de crisis te maken niet van de ene op de andere dag succes kan hebben. ‘Er is geen garantie dat er donderdag een oplossing is.’

Grote wapenvondst

Soldaten hebben woensdagochtend een klein arsenaal met wapens, munitie en veel geïmproviseerde explosieven gevonden in de slaapkamer van een 44-jarige vrouw in Samut Sakhon (foto). In de kamer troffen ze ook een sjaal met het logo van het UDD (roodhemden) aan, een UDD-lidmaatschapskaart en een UDD bewakerskaart. De vrouw is aangehouden.

Ook in Lop Buri stuitten soldaten en politie dinsdagavond tijdens een zoektocht in een huis op een fors aantal wapens: een AK geweer, 1150 kogels en 21 geïmproviseerde bommen (foto homepagina). Een voormalig legerranger is ingerekend.

De verdachte heeft verklaard dat hij door twee vrouwen uit Bangkok was benaderd om wapens te leveren en bommen voor Bangkok te maken. Een eerste levering bommen had al plaatsgevonden, maar de verdachte wist niet waar ze gebruikt waren.

(Bron: Bangkok Post, 21 mei 2014)


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website