Op Krabi is zaterdagnacht een 19-jarige Nederlandse toeriste verkracht.

De vrouw was met haar Nederlandse vriend in een bar Ao Nang maar liep na een ruzie alleen terug naar haar accommodatie. Onderweg werd ze aangevallen door een man en verkracht. Zij verzette zich hevig en kreeg een aantal klappen van de man. De Thaise politie verdenkt een 30-jarige man uit Surat Thani en verwacht hem snel te kunnen aanhouden, zo melden Thaise media.

De vrouw is opgevangen door buurtbewoners en hebben haar ’s nachts naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht, waar ze is behandeld. Ze mocht de volgende dag het ziekenhuis verlaten. De Nederlandse ambassade in Bangkok is in kennis gesteld.

23 reacties op “Nederlandse toeriste verkracht op Krabi”

 1. victor zegt op

  Dit lees Ik met afgrijssen. Als Ik de laatste tijd de berichten uit Thailand volg word Ik er niet vrolijker van. Komt dit door de verwestering of waar ligt dit aan. Ik kom nu 24 jaar in Thailand, maar mijn mening is dat het er (helaas) niet op vooruit is gegaan.

  Victor

 2. Henk zegt op

  Moderator: deze reactie wordt niet geplaatst. Reden: irrationeel. Jouw opmerking en beschuldiging richting de Nederlandse ambassade is gebaseerd op een aanname en niet op feiten. Thailandblog is geen schandpaal.
  .

 3. Alwin zegt op

  “Op het Thaise eiland Krabi”?? Wel een akelig en triest verhaal natuurlijk. Ik ben ooit in Ao Nang geweest en zou denken dat het daar druk genoeg is zodat omstanders haar hadden kunnen helpen?

 4. Frits zegt op

  Ben in april in Krabi en Ao nang geweest,maar bij mijn weten liggen beide plaatsen niet op een eiland, maar op het vasteland.

  • Olga Katers zegt op

   Frits,
   Ja het is weer in en in triest, en als je het bericht op nu.nl leest en hier op Thailand blog.

   Ja ik ben ook vanuit Krabi stad naar de welbekende Phi Phi eilanden gevaren! En Koh krabi is mij ook onbekend.

 5. jan nagelhout zegt op

  Dat klopt vrij dicht bij elkaar zelfs, en inderdaad aan de vaste wal…

 6. Chiang Moi zegt op

  Inderdaad is Krabi geen eiland maar een provincie met de hoofdstad Krabi.
  Ao Nang ligt op het vaste land en is niet meer dan een boulevard.
  Op het eind van de boulevard is in een U-vorm een 10-tal Go Go Bars (heel kleinschalig) verder alleen maar een lint van tourist-shops en restaurants, het strand stelt niet veel voor daarvoor moet je naar Kho Phi Phi of de vele andere Bounty-eilanden die bereikbaar zijn met een longtailboot,, kaartjes daarvoor zijn verkrijg baar schuin (rechts) tegenover de Go-Go bars in de bocht van de weg.

 7. jan nagelhout zegt op

  Klopt inderdaad, mooie kustlijn, werkelijk schitterend om een keer te zien.
  Verder een beetje uitkijken voor die vissers, die proberen je vaak weed aan te smeren, en later krijg je dan een klop met een knuppeltje aan je deur.
  Ko Phi Phi zal ooit bounty-achtig geweest zijn, en qua vormgeving is het dat natuurlijk nog steeds, Raily Beach en zo erg mooi. Maar helemaal naar de haaien gejaagd ten behoeve van het toerisme.
  Hutje mutje vol, echt bomvol, ben er maar gauw weg gegaan 2 dagen was voor mij wel genoeg…

 8. Sjaak zegt op

  Niet leuk wat er gebeurde, maar of het door ons geliefde Thailand slechter wordt weet ik zo niet…
  Kijk eens om je heen. Overal op de wereld gebeuren vreselijke dingen en Thailand zou een uitzondering zijn?

  Moderator: reactie aangepast, reden: kwetsend.

  • Olga Katers zegt op

   @Sjaak,
   Lees ik dit goed?

   Moderator: De moderator zat te slapen, excuses. De reactie van Sjaak is aangepast. Idd te gek voor woorden.

   • Olga Katers zegt op

    @ Moderator,

    Gelukkig ben je weer wakker, excuses met een groot hart ontvangen!

  • Dick van der Lugt zegt op

   Berichten over moorden, verkrachtingen, diefstallen enzovoort hebben doorgaans slechts een korte-termijn effect, maar als er voortdurend berichten hierover in de media verschijnen, heeft Thailand – dunkt mij – wel een probleem. Zie ook Nieuws uit Thailand van 1 augustus over een image-onderzoek naar het toerisme.

 9. Peter Holland zegt op

  Hoewel Thailand een geweldadig land kan zijn voor Thaien onderling, ben ik van mening dat het relatief gezien erg veilig is voor toeristen.
  Hoe triest ook voor dit meisje, het gebeurd niet vaak dat westerse vrouwen dit overkomt.
  Denk maar even aan het vakantiekamp met kinderen in Mexico een paar weken terug, beroofd en verkracht, dit zou in Thailand ondenkbaar zijn, en een massale klopjacht zou zeker het gevolg zijn.
  Ik ken genoeg straten in Nederland waar je als vrouw beter niet kan vertonen na bepaalde uren.
  Ik denk dat je stukken veiliger in BKK bent dan in Amsterdam.

  • jan nagelhout zegt op

   Ben ik met je eens Thailand is heel goed te doen voor vrouwelijke toeristen, en ook redelijk veilig mits je jezelf normaal opstelt.
   Je blijft nou eenmaal ten allen tijde een gast.
   Ooit kwam ik een vrouw tegen in de trein, onder de schrammen en de bulten. Bleek dat ze met stenen was bekogeld en uit het dorp was weggejaagd.
   Geen idee wat dat beste mens had uitgespookt 🙂

   Een vrouwelijke Farang die daar door een Thai wordt verkracht, daar kijk ik van op. maar jah misschien zat ie wel aan de Ya ba of zo. Kwestie van pech hebben, op het verkeerde moment op het verkeerde plekje…..helaas.

 10. Khun T zegt op

  Wat een afgrijselijk verhaal, ‘k hoop dan ook dat ze snel hersteld. Alhoewel ze is getekend voor het leven. Maar haar vriend zal (terecht of niet, in mijn ogen wel) ook last hebben van loden geweten.. Ook in Thailand lopen er verkrachters rond, net zo min als in Nederland. Als een verkrachter iemand doelbewust wil verkrachten, zal deze dat ook doen. Ongeacht het land.. Dus wees gewoon op uw hoede! (Doet me eraan denken dat als ik ooit ruzie zou krijgen met m’n vriendin er alles aan moet doen, om haar niet alleen naar huis te laten gaan)

 11. Cees Koldijk zegt op

  Ik ben de vader van het meisje dat verkracht is..dank voor jullie reacties…hoewel ik de discussie over wel of geen eiland niet helemaal begrijp..Er wordt echter over 1 ding niets gemeld..Natuurlijk lopen er overal verkrachters rond..maar als zo iets in Nederland gebeurd..wordt er serieux op de dader gejaagd tot dat ze hem pakken. In ons geval, komt de zuster van de dader ( die dus bekend is bij de politie) na een bezoekje aan mijn dochter
  met het verhaal naar buiten dat zij haar geld heeft geboden om de verklaring in te trekken.
  Dat schijnt redelijk normaal te zijn, maar als iemand geld kan aanbieden aan mijn dochter kan ze ook geld aanbieden aan de politie om de verkrachter niet op te pakken.
  Wat zijn de feiten: De Nederlandse ambassade probeert de Thaise politie en autoriteiten onder druk te houden om de dader op te pakken.We proberen met lokale journalisten de boel scherp te houden en zelf heb ik als muzikant samenwerking gezocht met de Thaise Reaggea band Job 2 Do…om een nummer uit brengen wat over deze zaak gaat…Nogmaals dank voor jullie reacties..spread the news..de dader is de broer van de eigenaresse van de Coconut Bar in Au Nang..hij komt uit Surat Thani en loopt gewoon nog vrij rond..thanx
  Cees Koldijk

  • Jan Nagelhout zegt op

   Cees,

   ik kan niet anders dan jullie heel veel succes toe te wensen in deze nare en zeer kwalijke zaak. Ik hoop dat ze die vent pakken, maar denk dat het erg moeilijk gaat worden.
   Geef de strijd niet op, hoe meer aandacht, des te groter wordt de druk op hem, en zij die hem de hand boven het hoofd houden.

   Met vriendelijke groet

   jan

  • math zegt op

   Ik wens u persoonlijk ook veel sterkte en kracht toe en vooral nog triester als men weet wie de dader is. Blijkt maar weer eens hoe corrupt de politie is…..Maar dat weet iedereen al, behalve de Minister van Binnenlandse Zaken, die heeft geen ” idee “

  • Kees zegt op

   Inderdaad onbegrijpelijk, maar helaas niet ongewoon in ’the land of smiles’. Heel veel sterkte en succes!

  • Alain van geeteruyen zegt op

   hallo mr Koldijk.
   Ik woon en werk in het resort relaxbay op het eiland Koh lanta. Het is zeer erg wat uw dochter is overkomen. De meeste Thais zijn zo niet. Maar indienhet gebeurd doet de lokale politie meestal niets. Het is echter fantastisch dat U uw wijze protest heeft gevoerd. Het is het gespreksonderwerp op het eiland en in Krabi zijn ze er zeker niet blij mee. Thailand doet alles om zich als vijlige vakantieplaats te verkopen. Land of 1000 smiles.

   Nu is het zo dat in thailand de Staat geen aanklager is. Dat is de familie van het slachtoffer. Het is dus normaal dat de familie van de dader een som aanbied om de klacht te laten vallen. Raar maar waar. Ze kunnen ook de politie betalen, maar met uw aktie zal dat het politie wel moeiliker zijn om omgekocht te worden. Ik ken geval waarin iemand levengevaarlijk verwond werd in buikstreek tijdens een bargevecht. De familie, die invloed had, wou 2.000.000 THB van de familie van de dader. Die kon niet betalen en is uiteindelijk in de gevangenis terechtgekomen. Na 2 jaar heeft de familie van de dader opnieuw onderhandeld en is uiteindelijk 1.000.000 THB betaald. De aanklacht werd ingetrokken en de man kwam vrij. Raar maar waar. Je kunt hier iemand vermoorden en je vrijkopen. De prijs hangt af van wie je bent en hoe je invloed kan doen gelden. Ik weet niet hoeveel invloed U kunt laten gelden, maar het loont de moeite om de druk aan te houden. Maar pas op, een minnelijke schikking waarbij de lokale overheid (politie) geen gezichsverlies lijdt zal mogelijks de zaken helpen. Niet alle Thais zijn zo, en de man zal zonder twijfel zware problemen krijgen van sommige van zijn mede landgenoten.
   Ik wens Uw dochter en uw familie veel sterkte toe. Indien u wenst kan ik eventueel gaan polsen bij de lokale politie, aangezien een van mijn kennissen vroeger officier bij de Tourist police in Ao nang was. Hij is een eerlijk mens.

  • kees1 zegt op

   beste Cees
   Goeie actie Cees super man. Doorgaan tot hij vast zit.
   Dit tuig denkt dat ze overal ongestraft mee weg komen.
   Wat een goed idee om het op deze manier aan te pakken. je raakt de Thai in zijn portemonnee daar hebben ze een hekel aan.Ik hoop dat velen je zullen volgen en het ook via internet bekend maken wat ze over komen is (YouTube}
   Ik hou van Thailand dat voor opgesteld. Het is natuurlijk niet iets wat alleen in Thailand gebeurt. Alhoewel ik de laatste tijd wel erg veel van dat soort dingen lees over Thailand. Daarom hoop ik dat je doorgaat tot hij vast zit en zodoende een signaal afgeeft aan het overige tuig
   Met Beste groet Kees

 12. Ruud Rotterdam zegt op

  Toch even reageren, wij zij diverse malen een week in Krabbi geweest .
  Hier altijd ook in de nacht alleen over straat gelopen de traffic-police, AO-Nang M 2 T.AO-Nang A.muang is daar altijd aanwezig.
  Ik heb ook meerdere malen deze politie op nachtrondes gezien.
  Normaal is Krabbi een rustpunt na rondreizen door het prachtige Thailand,
  en gebeurd er weinig.
  Jammer dat er nu door een ontspoorde weer zoveel negative geluiden klinken.
  Jammer Rotterdam is echt in de nacht veel gevaarlijker

  • kees1 zegt op

   Beste Ruud Rotterdam
   Ik had mijn oordeel over die Rechter die de verdachten zomaar naar huis stuurde al klaar. En dacht ja die heeft een beetje poen gebeurd zo gaat dat daar.
   Maar gelukkig las ik jou berichtje en nu begrijp ik die man een stuk beter.
   Rechters zijn wijze manen en weten wel wat er in de wereld te koop is.
   Dat van Rotterdam weet hij natuurlijk ook.
   En zal gedacht hebben . In Rotterdam gebeuren veel ergere dingen.
   Zal ik drukte maken over een ongewild vrijpartijtje.
   En zodoende de rust verstoren op het altijd zo rustige Krabbi
   Waar de door ons geliefde tourist Nog even op adem kan komen alvorens hij huiswaarts keert. Hij zal de verdachte (Als hij het al gedaan heeft) Best wel hebben laten beloven het niet al te vaak te gaan doen. Wand dan krijg je Rotterdamse toestanden.
   uiteindelijk wil ook de rechter een beetje van zijn rust genieten
   Misschien is Cees de vader van het slachtoffer naar het lezen van dit berichtje
   Bereid om zijn actie te stopen. En kan zodoende de rust op Krabbi bewaard blijven
   Het lijkt mijn al druk genoeg met al die politie agenten “s nachts op straat
   Met vriendelijke Groet kees


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website