Het eerdere bericht, dat Thailandblog.nl en andere sociale media, dat de traditionele Dodenherdenking op het terrein van de Nederlandse ambassade in Bangkok dit jaar niet zou plaatsvinden, schoot bij vele Nederlanders in Thailand in het verkeerde keelgat.

Het “nieuws” haalde zelfs de Nederlandse pers, waar in De Telegraaf aandacht aan deze affaire werd besteed: “Dodenherdenking is gewoon heel belangrijk, dat moet je blijven doen’’, zegt Martien Vlemmix. De voorzitter van de Nederlandse MKB in Thailand legde zelf altijd een krans en snapte niets van de afgelasting.

Polderoplossing

Na alle commotie heeft ambassadeur Rade – al dan niet met instemming van “Den Haag” – besloten de Dodenherdenking dit jaar toch te laten doorgaan, zij het een dagje eerder. De Telegraaf noemde het een typische polderoplossing. Hoe dan ook, de ambassade heeft de volgende uitnodiging op haar Facebook pagina geplaatst

Uitnodiging Dodenherdenking ambassade vrijdag 3 mei a.s.

Vanwege de gebleken grote belangstelling voor een herdenkingsplechtigheid zal de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bangkok op vrijdag 3 mei 2019 een bijeenkomst organiseren op het terrein van de ambassade. In verband met de kroningsplechtigheden van 4 tot 6 mei is voor deze alternatieve datum gekozen.

Om 16.30 uur zal worden verzameld bij de residentie. De plechtigheid zelf start om 17.00 uur.

Wanneer u de herdenking wenst bij te wonen kunt u zich tot donderdag 2 mei aanmelden via [email protected] (s.v.p. in het onderwerp ‘Dodenherdenking’ vermelden). Voor de herdenking wordt de ingang aan de Wireless Road, nr. 106 tegenover All Seasons Place, gebruikt (N.B. er wordt geen gelegenheid tot parkeren geboden op het ambassadeterrein).

Programma

 • 16:30 uur Verzamelen bij de residentie
 • 17:00 uur Stille wandeling naar de vlaggenmast
 • 17:05 uur Toespraak ambassade
 • 17:10 uur Kranslegging
 • 17:15 uur Twee minuten stilte, Wilhelmus
 • 17:20 uur Gedicht
 • 17:25 uur Naar residentie voor koffie en cake
 • 18:00 uur Einde programma

1 reactie op “Nogmaals de Dodenherdenking 2019”

 1. chris zegt op

  Als iedereen die van het afgelasten van de dodenherdenking op de ambassade in Bangkok 4 mei 2019 zo’n punt hebben gemaakt nu ook echt komt op deze ‘polderroplossing’, moet het 4 tot 5 zo druk worden als de laatste jaren op de herdenking. Extra koffie en cake dus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website