De politieke spanning in Thailand loopt verder op na de beslissing van het Constitutionele Hof op 7 mei 2014 om premier Yingluck en negen kabinetsleden te ontheffen uit hun functie.

De demonstraties duren voort en bij diverse incidenten zijn gewonden en doden gevallen. Wij raden u daarom aan weg te blijven van de demonstratie locaties. De oppositie heeft opnieuw grote demonstraties aangekondigd met een specifieke oproep voor een hernieuwde Bangkok “shutdown” op 14 mei. Volg daarom de lokale media en blijf alert in de komende periode.

Mocht u in de buurt komen van een demonstratie of samenscholing maak dan rechtsomkeert en neem een andere weg om uw bestemming te bereiken.

De metrolijnen (BTS Skytrain en MRT subway) opereren normaal. Er zijn geen aanwijzingen dat deze het doelwit worden van de demonstranten. Alle tolwegen in en om Bangkok zijn normaal toegankelijk.

Thaise immigratiedienst (verlenging Thais visum)

Van maandag – vrijdag 10.30-12.30 en 13.30-18.30 (behalve publieke feestdagen) kunt u terecht bij 2 alternatieve locaties, te weten:

 • Major Hollywood Suksawat, begane grond, Suksawat Road Ratburana Bangkok. Tel: 02-4632040 en 02-4632044-6. Adres: 360/14 Moo 7 Soi Suksawat, Rat Burana road, Bangkok 10140
 • Imperial World Lad Phrao, verdieping 5, Ladprao Road Wang Tong Lang Bangkok (tussen Soi Lad Phrao 81 en 83). Tel: 02-5304535-6 en 02-5304660-1

Zie ook : www.immigration.go.th, of bel het immigratie call center 1111

Het officiële reisadvies

Indien u na lezing nog een specifieke vraag heeft, stuur dan een e-mail naar: ban@minbuza.nl

Bron: website Nederlandse ambassade Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Nederlandse Ambassade: Demonstraties in Bangkok”

 1. Ernst zegt op

  Hallo lezers,
  in oktober vliegen mijn zoon en ik voor twee weken naar Bangkok. Kan iemand mij zeggen of de Expres Bus AE1 vanaf het vliegveld nog steeds rijdt? Hij stopte vroeger direct voor het geboekte hotel in de binnenstad.
  Met vriendelijke groet,
  Ernst.

  • Christina zegt op

   Ernst, als je op internet de bus lijn intikt kun je alles vinden. Of mail even naar je hotel of de bus daar stopt.
   Want je was vergeten de naam van jullie hotel te vermelden dus ik kon het niet voor je checken.
   Veel plezier alvast.

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Reisadvies via Buitenlandse Zaken – België

  07 Mei 2014

  Politieke manifestaties blijven plaatsvinden in Bangkok, met name bij het Lumpini Park en skytrain/metrostation Sala Deng, waar reeds geschoten werd.

  De politieke samenkomsten en manifestaties hebben een onvoorspelbaar karakter en er blijft een reëel risico op geweld (bomaanslagen, granaatexplosies). Het is dus ten zeerste aangeraden er van weg te blijven, de lokale veiligheidsinstructies na te leven en het nieuws nauwgezet te volgen. Het is eveneens aangeraden om ‘s nachts weg te blijven bij de plaatsen waar de oppositie zich heeft verzameld. Nieuwe bijeenkomsten in en buiten Bangkok kunnen plaatsvinden als gevolg van het arrest van het Grondwettelijk Hof op 7 mei 2014 (afzetting premier).

  De oppositiebeweging PDRC heeft aangegeven dat de internationale luchthavens van Suvarnabhumi en Don Muang niet zullen worden bezet en het openbaar vervoer niet zal worden verstoord.

  De ambassade blijft open en verzekert de normale dienstverlening.

  http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/azie/thailand/ra_thailand.jsp

  Voor de geïnteresseerden (Belgen) een tip
  De Belgische Ambassade heeft ook een FB pagina

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Sorry was de FB link vergeten
   https://www.facebook.com/BelgiumInThailand

 3. fernand van tricht zegt op

  Ik verblijf al 10 j. In thailand.een mooi land…maak het niet kapot.zorg voor een oplossing.niet met vechten maar met praten.breng je eigen volk en anderen geen schade toe.hopelijk komt er snel een oplossing.boeddhisten zorg voor vrede in jullie eigen land!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website