Op zondag 2 februari vonden door heel Thailand verkiezingen plaats. Er hebben zich tijdens het weekeinde plaatselijke incidenten voorgedaan. De protestbeweging onder leiding van Suthep Thaugsuban is voornemens te blijven demonstreren tegen de regering op verschillende plaatsen in het centrum van Bangkok.

Hierdoor blijft ook na de verkiezingen kans bestaan op gewelddadige incidenten bij protest locaties en tijdens protest optochten door de stad. Blijf daarom weg van protesten en demonstraties.

Chronologisch

 • 26 januari 2014 – 16.00 uur
  De voorverkiezingen zijn in Bangkok en diverse zuidelijke provincies chaotisch verlopen. Op sommige locaties hebben gewelddadige confrontaties plaatsgevonden. Advies blijft de locaties waar demonstraties plaatsvinden te mijden.
 • 23 januari 2014 – 16.00 uur
  Het Constitutionele Hof heeft aangegeven dat uitstel van de verkiezingsdatum onder bepaalde voorwaarden mogelijk is. Het Hof bepaalt dat de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de premier en de verkiezingscommissie. Overleg over mogelijk uitstel zal plaatsvinden op dinsdag 28 januari.
 • 21 januari 2014. 09.00 uur
  De Thaise regering heeft de noodverordening afgekondigd voor een periode van 60 dagen. Deze noodverordening geldt voor Bangkok en delen van een aantal aangrenzende provincies. Deze noodverordening is van kracht sinds 22 januari en geeft de autoriteiten vergaande bevoegdheden om in te grijpen op basis van veiligheidsoverwegingen. De verordening geeft de autoriteiten de bevoegdheid buitenlanders die aan de protestacties deelnemen te deporteren. Het advies blijft daarom de demonstraties te mijden.

Luchthavens, metro en verkeersituatie.

De protest locaties bevinden zich op belangrijke kruispunten in het centrum van Bangkok en een tweetal locaties richting het oude vliegveld Don Muang. Deze veroorzaken verkeersoverlast op wegen nabij de locaties, maar op andere wegen is de situatie normaal. Houd wel rekening met extra reistijden van en naar het centrum.

 • Alle vliegvelden in Bangkok en andere delen van het land zijn normaal bereikbaar. Er zijn geen aanwijzingen dat deze het doelwit worden van de demonstranten.
 • De metrolijnen (BTS Skytrain en MRT subway) opereren normaal. Er zijn geen aanwijzingen dat deze het doelwit worden van de demonstranten.
 • Alle tolwegen in en om Bangkok zijn normaal toegankelijk, maar op bepaalde tijdstippen wel drukker dan normaal.

Thaise immigratiedienst (verlenging Thais visum)

Van maandag – vrijdag 10.30-12.30 en 13.30-18.30 (behalve publieke feestdagen) kunt u terecht bij 2 alternatieve locaties, te weten:

 • Major Hollywood Suksawat, begane grond, Suksawat Road Ratburana Bangkok. Tel: 02-4632040 en 02-4632044-6. Adres: 360/14 Moo 7 Soi Suksawat, Rat Burana road, Bangkok 10140
 • Imperial World Lad Phrao, verdieping 5, Ladprao Road Wang Tong Lang Bangkok (tussen Soi Lad Phrao 81 en 83). Tel: 02-5304535-6 en 02-5304660-1

Zie ook : www.immigration.go.th, of bel het immigratie call center 1111

Algemeen

Rond de blokkades en demonstraties hebben zich gewelddadige incidenten voorgedaan waaronder bomaanslagen en schietpartijen. Blijf daarom weg van deze plekken. Mochten ze echter de enige weg naar uw bestemming zijn, wees dan uiterst behoedzaam. De ambassade is normaal geopend.

Er zijn sinds 13 januari constante demonstraties op de volgende locaties in Bangkok:

 • kruising Rama IV en Ratchadamri road (metrostation Silom, omgeving BTS Sala Daeng)
 • kruising Sukhumvit road en Asok Montri road (terminal 21, BTS Asoke)
 • kruising Rama I en Ratchadamri road (Central World)
 • kruising Phayathai en Rama I (MBK, Siam discovery)
 • rotonde Victory monument (BTS Victory monument)
 • kruising Lad Phrao, Viphawadee Rangsit road, richting metrostation Mo chit
 • Chaeng Wattana road, voor de ingang naar het Government Complex

Indien u de komende week via Bangkok naar een bestemming in Thailand reist, dan is het advies zo mogelijk niet via maar om het centrum van Bangkok heen te reizen.

Het officiële reisadvies

Klik hier voor het officiële reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken, of download de reisadvies app.

Indien u na lezing nog een specifieke vraag heeft, stuur dan een e-mail naar: ban@minbuza.nl

Bron: Website Nederlandse ambassade in Bangkok

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Nederlandse Ambassade: Demonstraties in Bangkok (update 3 februari)”

 1. Dick van der Lugt zegt op

  De informatie van de ambassade is niet geheel correct.
  Er zijn geen bomaanvallen geweest, maar granaataanvallen.
  Over schietpartijen (dus partijen die op elkaar schieten) is mij niets bekend. Er is op bewakers en demonstranten geschoten en er is één vuurgevecht geweest op zaterdagmiddag.
  Er zouden zich tijdens het weekeinde plaatselijke incidenten hebben voorgedaan. De krant meldt één incident op zondag.
  De informatie is ook verouderd, want gisteren is al bekend gemaakt dat Lat Phrao en Victory Monument vandaag ontruimd zouden worden en dat is ook gebeurd.
  Mag ik er bij de ambassade op aan dringen iets nauwkeuriger te zijn.
  Uiteraard ondersteun ik het advies weg te blijven van de protestlocaties, alhoewel dat advies door zeer velen, zowel toeristen als expats, in de wind wordt geslagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website