Voor de derde fase van de uitbreiding van de haven van industrieterrein Map Ta Phut in Rayong strijden tien binnenlandse en acht buitenlandse bedrijven op een opdracht van 55,4 miljard baht.

Woensdag sloot de inschrijving. De gegadigden, waaronder een Nederlands bedrijf (naam?), zijn bedrijven in de energiesector, petrochemie en bouwbedrijven. Op 28 november is er een bezichtiging op locatie. De bedrijven moeten hun bod in december uitbrengen, de winnaar wordt in februari bekend gemaakt.

De derde fase gaat om de ontwikkeling van 1.000 rai. De afgelopen tien jaar nam de overslag van goederen toe met jaarlijks 5,3 procent.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Nederlands bedrijf in de race om uitbreiding haven Rayong”

 1. Mark zegt op

  Het gaat om een Publiek Private Samenwerking in de context van de ontwikkeling van de zgn. Eastern Economic Corridor voor de aanleg van terreinen (deels in zee), de bouw en de 30 jarige exploitatie van een LNG-terminal.

  De Nederlandse inschrijvers op de internationale tender zijn Boskalis international en VOPAK LNG. Een combinatie van een partij met ervaring in infrastructutele havenontwikkeling en landwinning op zee met een partij die goed geplaatst is voor bouw en exploitatie van LNG-suprastructuur. De concurrentie is niet min.

  Op de artist impression plaatjes te zien sluit de nieuwe havenontwikkeling aan achter de bestaande (Chinese) steenkoolcentrale. Ongetwijfeld niet toevallig gezien energievoorziening cruciaal is voor ontwikkeling van de EEC.

  De schelpdier hangculturen die zich daar momenteel bevinden zullen op die lokatie verdwijnen. Ze werden in het verleden op kosten van de ontwikkelaars van de haven “geschonken” aan vissers die hun areaal voor broodwinning zagen teloorgaan door de toenmalige havenontwikkeling.
  Komt er een nieuw alternatief voor de vissers? Daarover vind ik geen info.

  De tender (oproep aan kandidaten) staat online.

 2. Jacobus zegt op

  In 2008 heeft Van Oord de haven uitgediept. Zelf heb ik daar toen een jaar gewerkt. Mogelijk dat Van Oord weer een van de partijen is om daar aan het werk te gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website