Een 46-jarige Nederlander, Alexander de R, is maandag tijdens een wandeling even buiten Big Trees Village, een resort op Koh Samui gearresteerd. De immigratiepolitie heeft zijn paspoort gecontroleerd en vastgesteld dat zijn visum op 21 juli van dit jaar was verlopen.

Het hoofd van de immigratiepolitie Pol Col Supparuek Phankosol, zei dat de heer R. Thailand binnen is gekomen via het Tak Bai-district in de provincie Narathiwat en een stempel kreeg waarmee hij tot 20 juli kon blijven. Hij zal Thailand worden uitgezet en krijgt een ban voor 5 jaar.

Zondag werd op Koh Phangan een 35-jarige Nigeriaan die op een motorfiets reed, opgepakt wegens een overstay. Bij een huiszoeking bleek de Nigeriaan zes zakjes met 10 gram cocaïne te verbergen evenals 34.000 baht in contanten. De man is naar het politiebureau van Koh Phangan overgebracht en wordt aangeklaagd wegens illegaal verblijf in het land en het bezit van verboden verdovende middelen.

Het Immigratiebureau heeft de politie gevraagd om buitenlandse overstayers op de eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao, actief op te sporen en uit te zetten.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Nederlander (46) gearresteerd met verlopen visum, mag Thailand 5 jaar niet in”

 1. Khun Khoen zegt op

  Plus een flinke boete vermoed ik.
  Drie maanden en een week overstay, hoeveel zou dat zijn in Bahts?

  • RonnyLatYa zegt op

   20 000 Baht is het maximum.

  • Gerrit Tienkamp zegt op

   Max 20.000 Baht

 2. Aloysius zegt op

  Ja had ik ook door niet in het paspoort te kijken ,maar alleen de drie maanden regel in de gaten te houden

  Moest een jaar weg en 20.000 betalen in de Airport ,maar de man van de Immigratie zei niks .

  En ik ook niet dom houden is het beste ,ook ggen stempel in het paspoort

  Na overleg met Ronny die al mijn bladzijde van het paspoort moest hebben zei hij je hebt geluk gehad.

  Ben weer na Den Haag gegaan mijn Thaise vriend werkte daar nog ,ga je weer na Thailand

  Ik zei ja als je mij een Visum geeft wel ,heb alle papieren ingevuld en was binnen 6 maand terug in Thailand
  Goede service van Ronny nog bedankt

  Gr Aloysius

 3. Brabantman zegt op

  Denk dat als de overheid met een stofkam door bv Pattaya zou gaan, men echt over een vlieglading met overstay zal vinden.
  Zelf weet ik bv een Pools- Duitser die al meer dan 8 jaar ‘overstay’ heeft. Wil niet terug naar ‘wir schaffen das’ Merkel want hij heeft nog een paar jaar gratis logies tegoed daar. Heeft momenteel een relatie met een Thaise dame uit de ‘betere’ kringen, dus ik vermoed dat hij nu een speciale regeling heeft.

 4. Gino zegt op

  Beste,
  Het gezegde van de Immigratie is.
  Good guys in,Bad guys out.
  En terecht.

  • Ger-Korat zegt op

   En als deze overstayer niet zoveel geld heeft maar prima kan rondkomen van 40.000 of 50.000 per maand welke hij wel heeft maar daardoor zijn verlenging niet kan regelen ? En de crimineel dankzij zijn criminele verdiensten geld zat heeft en daardoor aan de vereisten van Immigration voldoet ? Dus niet zomaar wat roepen maar eerst nadenken.

   • fred zegt op

    Zo denk ik er ook over. Achter ieder groot fortuin zit meestal een even grote misdaad. Trouwens wat is de definitie van een good of een bad guy ? Wie heeft eigenlijk geen boter op het hoofd ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website