Het Thaise nationale voetbalelftal heeft een nieuwe coach. De Serviër Milovan Rajevac (63) is door de Football Association of Thailand aangesteld en hij moet het team naar grotere hoogten stuwen.

De resultaten tot nu toe zijn dramatisch, het Thaise elftal speelde slechts één keer gelijk te spelen in de kwalificatieronde voor de Wereldcup 2018, alle andere wedstrijden werden verloren.

Frank Rijkaard werd ook nog genoemd maar hij is het dus niet geworden. Rajevac heeft wel wat successen op zijn conto staan, zo leidde hij in 2010 het team van Ghana naar de kwartfinale van de Wereldcup.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Nationale voetbalelftal Thailand heeft nieuwe trainer: Milovan Rajevac (63)”

 1. chris de boer zegt op

  Als huidige nummer 129 van de FIFA lijst hoort Thailand natuurlijk helamaal niet thuis op een WK. Ik vind – en ik heb nagenoeg alle wedstrijden van het Thaise nationale team in de afgelopen 5 jaar op TV gezien – dat de resultaten helemaal niet dramatisch zijn. Ok, men heeft in de kwalificatieronde voor het WK2018 geen wedstrijd gewonnen (had ik ook niet verwacht met tegenstanders als Japan en Australie) maar het spelpeil is de afgelopen jaren duidelijk verbeterd. Niet lang geleden oordeelde Bert van Marwijk dat het Thaise nationale team in de subtop van de Nederlandse eredivisie best zou kunnen meedraaien. Dat heeft alles te maken met meer buitenlandse spelers en trainers bij de Thaise voetbalclubs en de groeiende aandacht voor de jeugd.
  Ook meneer Rajevac moet met de riemen roeien die Thailand hem biedt en die zijn niet van voldoende kwaliteit om zelfs het WK2022 te halen. Ik ben bang dat de ambitieuze voetbalbond (met oud politiecommissaris Somyot aan het hoofd) hem die tijd niet zal gunnen. En dus is de teleurstelling al ingebakken. Rajevac is zelf zo verstandig om slechts een eenjarg contract te vragen zodat hij de eer aan zichzelf kan houden indien nodig. En hij heeft in een aantal Afrikaanse landen waarschijnlijk aan den lijve ondervonden dat bestuurders op de stoel van de coach willen gaan zitten als het om het selecteren van spelers gaat, met alle gevolgen van dien. Vic Hermans, de oud-coach van het Thaise zaalvoetbalteam (is wereldniveau) kan daar – denk ik – wel een boek over schrijven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. Corretje zegt op

  Kijk Chris, dat getuigt van kennis over het Thaise voetbal!
  Onder “Zico” zijn ze veel professioneler gaan spelen. Het is ongelooflijk wat hij in korte spanne tijds heeft bereikt. Individueel, balaanname,traptechniek enz. en als team met het hoofd spelen. En een paar zetten vooruit denken.
  Voor enkele bobo;s was het kennelijk niet goed genoeg, die hadden het onbereikbare in hun hoofd. Die lopen elke coach in de weg, omdat die alles willen bepalen. Rajevac zal het zeker niet redden met de druk van deze lieden achter zich.
  Frank Rijkaard weet dat als de beste en zal z’n voorwaarden op de tafel hebben gelegd.
  Die gingen de bobo’s te ver.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. w.wuite zegt op

  Ik woon in Chiangmai en volg al enkele jaren Chiangmai Fc.
  Zij spelen nu al enkele jaren in de 1ste div ,maar als je het spel in deze divisie is dramatisch.
  En ja zoals al word verteld de bobo,s maken de dienst uit en houden nergens rekening mee (fans) alleen aan hun zelf. In de 6 jaar dat ik nu volg hebben ze zeker al 9 trainers gehad .
  Inplaats dat rijke Thaien buitenlandse clubs overnemen laten ze hun centjes in de Thaise clubs steken

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • chris de boer zegt op

   beste w.wuite
   Dat doen een groot aantal rijke Thais al. De meeste clubs in de Thaise Premier League zijn particulier eigendom. Voor velen is het een speeltje, voor anderen een serieuze baan, voor weer anderen en manier om zich lokaal in de kijker te spelen en je weet maar nooit waar dat goed voor is. Er zijn hopelijk in 2018 weer verkiezingen. Niet dat die eigenaren zo zitten te springen om de politiek in te gaan maar wel familieleden en vrienden. Brood en spelen. Dat is wat het volk wil. Dat wisten de Romeinen al. En dat is ook wat het krijgt.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • chris de boer zegt op

   Een kleine aanvulling.
   Het is een publiek geheim dat al datgene wat meneer Newin in Buriram tot stand brengt (voetbalclub, race- circuit, voetbalhotel) geschiedt met financiele steun van de Shinawatra familie. Newin en Thaksin: eerst vrienden, toen vijanden (Newin hielp Abhisit aan de macht) en nu weer vrienden. Wat geld al niet kan verzoenen (les voor Prayut). Bij de komende parlementsverkiezingen valt de naam van Thaksin waarschijnlijk niet of weinig, maar iedereen weet het. En de sportliefhebber weet op wie hij/zij moet stemmen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website