De binnenstad van Nakhon Sawan is in een modderpoel veranderd, nadat de stad maandag de ergste overstroming sinds 1995 meemaakte.

De Ping rivier sloeg een gat in de oeverwal, waarna een enorme hoeveelheid water de Pak Nam Pho markt en verder opstroomde. Duizenden bewoners moesten huis en haard verlaten en werden naar droge gronden gedirigeerd.

Meldde de krant gisteren dat provinciepersoneel en soldaten tevergeefs probeerden het gat te dichten, vandaag schrijft de krant dat gemeentewerkers en soldaten met zwaar materieel twee wallen van aarde hebben opgeworpen ter bescherming van de hoofdstraat.

Tot nu toe zijn 619 dorpen in 10 districten met 240.000 inwoners gedupeerd. De waterstroom eiste 35 levens en beschadigde 661.935 rai landbouwgrond. Het water staat gemiddeld 50 cm hoog en op lager gelegen gebieden 1,7 meter.

Als gevolg van het vele water dat uit het Noorden komt, zal het het water niet snel weglopen. Daar komt nog bij dat de stuwmeren Bhumibol, Sirikit en Khwae Noi water lozen. Volgens Surin Sapsakul, chef-ingenieur van het Nakhon Sawan Irrigation Project, duurt het zeker 2 maanden voordat de provincie is opgedroogd.

Wirat Tangpradit, president van de Kamer van Koophandel in de benedennoordelijke provincies, zegt dat de meeste bedrijven in Nakhon Sawan zware schade hebben opgelopen, resulterend in een dagelijkse inkomstenderving van 50 miljoen baht. Omdat de watersnood aanhoudt, zou de economische schade wel eens 5 tot 6 miljard baht kunnen bedragen oftewel 8 procent van het jaarlijks provinciaal bbp van 80 miljoen baht.

Adisak Chanthavichanuwong, coördinator van een informatiecentrum voor slachtoffers, zegt klachten te hebben ontvangen over booteigenaren die hun prijzen hebben opgedreven. Vervoer naar het ziekenhuis per boot kost al 50 baht; het charteren van een boot 200 baht.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website