Muay Thai topbokser Buakaw Banchamek (31) heeft wel wat uit te leggen. Zaterdagavond verliet hij na drie ronden de arena van de K-1 World Max Final (70 kilo) in Pattaya en keerde niet terug voor de beslissende laatste ronde, waardoor de Duitser Enriko Kehl met de eer ging strijken.

De K-1 organisatie beraadt zich over maatregelen tegen de tweevoudig K-1 wereldkampioen, die een sleutelrol heeft gespeeld bij het wereldwijd populariseren van Muay Thai boksen.

‘We zijn nog steeds geschokt door het incident en wachten op de reden’, zegt Ned Kurarc van K-1 Global Holdings, de organisator van K-1 gevechten over de hele wereld.

Buakaw en zijn verzorgers zeggen vertrokken te zijn omdat de organisatie enkele uren voor het gevecht de regels had veranderd in verband met gokken.

Maar Kurarc zegt dat de extra ronde al 10 jaar geleden is geïntroduceerd. Of Buakaw’s contract, dat eind dit jaar afloopt, wordt beëindigd wil hij niet zeggen. Volgens hem gaat het niet om een financieel conflict want Buakaw is op 22 september al betaald, naar verluidt kreeg hij 2 miljoen baht.

Het is niet de eerste keer dat Buakaw voor reuring zorgt. Twee jaar geleden verliet hij het trainingskamp, dat hem sinds zijn kinderjaren had gesteund. Hij beweerde er slecht behandeld te zijn, maar gaf later toe dat dit niet de werkelijke reden was: hij wilde een groter deel van het bokshonorarium. Ook met de organisatie van Thai Fight lag hij in de clinch. In dat toernooi vecht hij niet meer.

Sportjournalist Sroi Mungmee noemt Buakaw’s abrupt vertrek anders dan de vorige incidenten. ‘Hij had zijn fans meer moeten respecteren want die hebben veel geld betaald om hem te zien vechten.’ Vandaag houdt Buakaw een persconferentie, waarop hij zijn beweegredenen zal toelichten. Gisteren hield de organisatie al een persconferentie.

(Bron: Bangkok Post, 14 oktober 2014)

Bekijk de video van het gevecht:

3 reacties op “Muay Thai topbokser Buakaw stelt fans teleur”

 1. Farang tingtong zegt op

  Volgens mijn vrouw die al jaren een grote fan is van Buakaw (de Wiitte Lotus), staat op de Facebook pagina van hem al te lezen dat hij is weggelopen vanwege Matchfixing, volgens het artikel op zijn pagina moest hij na de derde ronde zijn tegenstander laten winnen, dit zou alles te maken hebben met het gokken op deze wedstrijd.

 2. Rick zegt op

  Matchfixing komt in 99% van de gevallen van Aziaten en dus ook Thai, ik denk als ik het verhaal lees het meer met de moraal van de hedendaagse Thai te maken heeft.
  Dus waarom ook niet deze ster Thai boxer oftewel een beetje lui, arrogant, en alles moet gewoon maar komen aanwaaien, en niet te vergeten enorm op poen uit.

 3. Van Donk zegt op

  Mijn vriend, die eigenaar is van http://www.muaythaiboksen.com vertelde me.
  Buakaw het juiste te doen. Hij doet wat het zou moeten zijn voor de eer Muay Thai. Geen gokken !!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website