Een armada van tweeduizend motorfietsers heeft gisteren op de Mittraphap Road tot een enorme verkeerschaos geleid. In hun kielzog vormde zich een file van meer dan 5 kilometer. De motorrijders waren op weg naar de Chet Sao Noi waterval in Saraburi, een reisdoel dat vrijdag op Facebook was aangekondigd.

Volgens Wira Bupho van de rijkspolitie in Saraburi ontbrak bij veel motorfietsen de vergunning en reden tallozen zonder helm. Enkelen reden in tegenovergestelde richting, wat de politie die het cordon volgde, de nodige hoofdbrekens bezorgde. Ze maakten dat ze weg kwamen, toen de politie in hun buurt kwam. Eén motorrijder knalde tegen een agent aan, die daardoor gewond raakte. Vijftig motorrijders werden op de bon geslingerd.

Een motorrijder die zich met naam Durian Non tooit, riep op 13 augustus op zijn Facebook pagina collega-motorfietsers op om zich bij een rally naar de waterval aan te sluiten.

Als startpunt noemde hij een benzinestation bij de Pak Kret kruising in Nonthaburi. Een tweede verzamelplaats was de Bangkok universiteit aan de Vibhavadi Road. Vandaar zouden beide groepen richting waterval rijden.

Durian Non schreef dat een fotograaf van een motortijdschrift bij de waterval foto’s van de groep zou maken met enkele gehuurde ‘pretty’s’ als gezelschap. [Pretty’s zijn jonge vrouwen die op beurzen mooi staan te wezen, bijvoorbeeld bij luxe auto’s.]

(Bron: Bangkok Post, 25 augustus 2014)

1 reactie op “Motorfietsrally leidt tot enorme verkeerschaos”

  1. Arend Hart zegt op

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de foto’s van de bromfiets- of scooterrijders (het zijn geen motorrijders!) bij de Chet Sao Noi waterval. Of is de politie erin geslaagd de pret geheel te bederven? Ik vind het een leuk onschuldig initiatief, die tocht naar de waterval. Maar ja, de auto is zoals overal heilig. Die mag niet gehinderd worden. Dus wat die brutale scooterrijders doen, dat kan toch maar niet zomaar? Daar moet bromsnor een stokje voor steken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website