Moorden Koh Tao: Nog geen verdachten

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: ,
28 september 2014

28 cm, gemeten vanaf de bovenkop, en twee kolommen van 20 cm wijdt Bangkok Post vandaag in haar openingsartikel aan de dubbele moord op Koh Tao, twee weken geleden. Dat zijn veel woorden, maar erg veel wijzer word je er niet van.

Van 200 verdachten op het eiland is DNA afgenomen, aanzienlijk meer dan de 30 personen die de krant eerder noemde. De krant meldt verder dat de politie haar onderzoek heeft uitgebreid tot Koh Samui, Don Sak en Muang omdat ‘several people of interest’ het eiland hebben verlaten.

De resultaten van de DNA-testen zijn morgen bekend. Het hoofd van het Office of Police Forensic Science zegt dat zijn staf 24 uur per etmaal in de weer is om de monsters te analyseren. De analyse van één monster neemt 48 uur in beslag; aan 30 monsters wordt simultaan gewerkt. Dat gebeurt in Bangkok. Het zou ook in Songkhla kunnen gebeuren, wat dichterbij is, maar daar hebben ze er geen tijd voor. Te druk met zaken die in het Zuiden spelen.

De krant noemt twee personen bij naam: de eigenaar van de AC bar waar de twee Britten op zondagavond waren, en zijn broer. Hun DNA levert echter geen match op met het sperma dat bij de Britse is gevonden.

De Britse media melden dat de politie ook onderzoek doet naar een groep lokale voetballers die op de bewust avond een ‘pretty big party’ in de AC bar bouwden.

En zo reutelt het artikel maar door, met als conclusie dat de Thaise Colombo’s nog steeds geen verdachten kunnen aanwijzen. Ze weten wel dat meer dan één persoon betrokken was bij de moorden. Maar dat was van meet af aan al duidelijk.

(Bron: Bangkok Post, 28 september 2014)


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Moorden Koh Tao: Nog geen verdachten”

 1. loe zegt op

  De politie wist een dag na de moorden al wie de daders waren. Ze zijn al 14 dagen bezig rookgordijnen op te trekken en bewijsmateriaal te vernietigen en onzin verhalen te verspreiden.
  Ze hopen er op, dat na verloop van tijd de interesse zal afnemen en zodoende bepaalde invloedrijke figuren buiten schot te kunnen houden. Het wordt tijd, dat het militaire opperhoofd van Thailand ingrijpt.
  De reputatie van Thailand wordt er op deze manier niet beter op.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
  • Pat zegt op

   Moderator: niet chatten svp.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Loe U schrijft: De politie wist een dag na de moorden al wie de daders waren. Ben zeer benieuwd op basis van welke bron u dit beweert. Of heeft een vogeltje het u ingefluisterd?

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
   • loe zegt op

    @Dick
    Ik geloof dat het verboden is hier te chatten, maar zal toch reageren.
    Ik ken mensen, die op Koh Tao wonen, die me dat hebben verteld.
    Ik ben geneigd die berichten te geloven.
    Als je de berichten in The Nation, Bangkok Post en Thai Visa.com volgt of hebt gevolgd, ontstaat een beeld van eindeloos geknoei op de plaats delict bijvoorbeeld. Bewijsmateriaal vertrapt. Belachelijke verdachtmakingen van toeristen, gastarbeiders (want Thais doen zo iets niet).
    Elke dag komt de politie met nieuwe onzin.
    Echte verdachten wordt de kans geven van het eiland te verdwijnen. Bij 200 man DNA afnemen. Ook bij mensen, die helemaal niet in de buurt waren.
    Zelfs als ze ooit een dader arresteren, zal het bewijs heel moeilijk te leveren zijn en krijg je een vergelijkbare situatie als bij de moord op een politieman in een discotheek in Bangkok, door de zoon onze vriend Chalerm. Vrijgesproken natuurlijk bij gebrek aan bewijs. Het was donker en niemand kon het zien 🙂
    We zullen eens aan Peter R, de Vries vragen, wat hij er van denkt 🙂
    Maar ik ben bang, dat ze het zo lang rekken, dar het verhaal van zelf dood bloedt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Dick van der Lugt zegt op

     @ loe Bedankt voor je toelichting. En nee, dit is geen chatten. Duidelijk is nu wat je bron is.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Cor van Kampen zegt op

  Ik kan bijna niet geloven dat de Thaise politie rookgordijnen bezig is op te trekken en bewijsmateriaal
  vernietigt.en onzinverhalen verspreiden. Deze mensen (het zijn ook mensen) weten dat de hele wereld
  in de media hun volgt. Zijn met de overname door de gunta als tweede hans gezachtdragers bestempelt.
  Zij komen in de rangorde van de militairen op de tweede plaats. Worden door de gunta op alles gekontroleerd.Deze mensen zullen er alles aan doen om te laten zien da tzij hun werk goed doen.
  Ik wens ze het beste. In mijn belevingswereld zal er een tijd komen dat ze terug gaan vechten.
  Er is ergens een spreekwoord. Wie ,,,,, werpen de eerste steen.
  Ik ben het even kwijt, maar er zijn genoeg bloggers omdat even in te vullen
  Cor.,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • ruud zegt op

   In Thailand staan zware straffen op het aantasten van iemands goede naam
   En er worden enorme schadevergoedingen voor geeist.
   Dat houdt in dat gezagsdragers nooit fatsoenlijk hebben leren liegen, omdat toch niemand de moed heeft ze voor leugenaar uit te maken.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website