Moorden Koh Tao: De Fransman is een Schot

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: ,
24 september 2014

De Fransman die de daders van de moorden op Koh Tao zou kunnen aanwijzen (zie Franse toerist kan daders moorden Koh Tao aanwijzen) is geen Fransman maar is Sean McAnna, de Schot die in een interview op de website van de Telegraph vertelt bedreigd te zijn.

Uit de formulering in de krant blijkt niet of de fout door de krant of door de politie in de wereld is gebracht. Als dit laatste het geval is, is het het zoveelste bewijs van geknoei in het onderzoek.

Panya Mamen, hoofd van de Provincial Police Region 8, ziet blijkbaar de bui al hangen want hij vraagt de autoriteiten te vertrouwen.

‘We maken van niemand een zondebok. Dit is een high-profile zaak, waarbij de rest van de wereld toekijkt. De politie is hard aan het werk om het bewijs samen te voegen zodat de schuld van de verdachten kan worden bewezen.’

Panya zegt ook geen last te hebben van ‘influential figures’, die het moordonderzoek zouden willen beïnvloeden. Daarover maakt de bevolking zich zorgen.

Gisteren heeft de politie de broer gehoord van de bareigenaar, waar de twee Britten vorige week zondagavond zaten. Hij is de eerder genoemde ‘Aziatisch uitziende’ man. Op camerabeelden is te zien hoe hij de zondagnacht richting plaats delict loopt en 50 minuten later gehaast terugkeert. Na een verhoor van drie uur is hij vrijgelaten.

Ook de bareigenaar (foto) is ondervraagd en van hem zijn DNA-monsters genomen. Hij geeft toe met de Schot te hebben gesproken, maar zegt geen ruzie met hem te hebben gemaakt. Omdat McAnna er nogal ‘vreemd’ uitzag, was hij naar hem toegegaan en had hem gevraagd of hij oké was.

McAnna, een vriend van de vermoorde Brit, zegt evenwel in het Telegraph-interview dat hij door twee mannen is bedreigd. Ze wilden hem de schuld van de moorden in de schoenen schuiven.

McAnna is door de politie in beschermende hechtenis genomen. Op internet plaatste hij foto’s van de twee mannen die de Britse hadden lastig gevallen. In het interview wordt overigens niet ingegaan op dit incident wat mogelijk de aanleiding van de moorden was.

De politie in Bangkok is gevraagd op te zoek te gaan naar een assistent van de bareigenaar, die het eiland is ontvlucht. Hij zou meer weten over de moorden.

(Bron: Bangkok Post, 24 september 2014)

Eerdere berichten:

Franse toerist kan daders moorden Koh Tao aanwijzen
Interview met McAnna (vertaald): Vriend vermoorde Brit vlucht voor ‘maffia’ op Thais eiland
Koh Tao moorden: Onderzoek maakt ‘aanzienlijke’ vorderingen
Koh Tao moorden: Inval in nachtclub, Aziaten verdacht
Koh Tao-moorden: Onderzoek zit muurvast
Moord Koh Tao: Kamergenoot slachtoffer ondervraagd
Britse regering waarschuwt: wees voorzichtig op je reis in Thailand
Twee toeristen vermoord op Koh Tao


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Moorden Koh Tao: De Fransman is een Schot”

  1. Serge zegt op

    Zonder de ernst van de zaak te ontkennen, dit lijkt wel een kluif voor Hercule Poirot. Ik hoop dat het snel helder wordt, want dit is natuurlijk niet goed voor het imago van de eilanden in de Golf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website