De politie heeft de kamergenoot van de op Koh Tao vermoorde Brit verhoord, maar bewijs voor zijn betrokkenheid is er nog niet. Hij werd dinsdag op Suvarnabhumi tegengehouden toen hij het land wilde verlaten en moet zich beschikbaar houden voor verdere ondervraging.

Van twaalf personen, waaronder werknemers uit Myanmar die in het resort werken waar de twee Britten logeerden en de kamergenoot, is DNA onderzocht, maar geen kwam overeen met het sperma dat gevonden is in het lichaam van de vrouw. Onderzocht wordt nu of het DNA van de kamergenoot een match geeft met een lok blond haar in de hand van de Britse.

De politie kreeg argwaan omdat in de koffer van het slachtoffer een crèmekleurige pantalon is gevonden met bloedvlekken, alhoewel een adviseur van de politie zegt dat de vlekken vermoedelijk een chemische substantie zijn. Verschillende getuigen hebben bevestigd dat de kamergenoot die broek heeft gedragen op de avond dat zes mensen waaronder hij en de twee slachtoffers op het strand een feestje bouwden.

De politie houdt er ook rekening mee dat een Aziatisch uitziende man de mogelijke dader is. Hij is inmiddels aangehouden. Op camerabeelden is te zien hoe hij de nacht van de moord richting de plaats delict loopt en later gehaast terugkeert. Zijn identiteit is niet bekend gemaakt door de politie.

De ontzielde lichamen van de twee Britten werden maandagochtend vroeg gevonden, zo’n 300 meter vanaf het resort waar ze verbleven. In de longen van de Brit is bij de autopsie water gevonden. Hij werd van achteren aangevallen en zou met zijn belager hebben gevochten. Met het lichaam van de vrouw is gesleept. Zij is verschillende keren in haar gezicht geraakt.

Toeristen hebben op de plaats delict bloemen en berichten neergelegd. De familie van beide slachtoffers is onderweg naar Thailand. Drie vriendinnen van de Britse hebben Thailand inmiddels verlaten.

(Bron: Bangkok Post, 18 september 2014)

Eerdere berichten:

Britse regering waarschuwt: wees voorzichtig op je reis in Thailand
Twee toeristen vermoord op Koh Tao


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website