Luang Pu Nen Kham Chattiko, de monnik van de privéjet, heeft een intieme relatie gehad met acht vrouwen. Hij vrijt thans met een 26-jarige vrouw. Dit is gebleken uit een gesprek van het Department of Special Investigation (DSI, de Thaise FBI) met het National Office of Buddhism.

De DSI heeft nog meer pikante informatie opgediept. De monnik en zijn medeplichtigen beschikken over 41 bankrekeningen. De DSI heeft gegevens daarover doorgespeeld naar het Anti-Money Laundering Office (Amlo). Amlo zei eerder dat er dagelijks 200 miljoen baht omgaat in de bankrekeningen.

De DSI gaat nu kijken waaraan het geld op deze rekeningen is besteed, bijvoorbeeld aan huizen en auto’s. De meeste rekeningen staan op naam van Luang Pu. Mogelijk bezit de monnik twee huizen in Ubon Ratchatani en Si Sa Ket en dertien auto’s en motorfietsen.

Volgende week steken de DSI, het National Office of Buddhism en Amlo de koppen bij elkaar. Eerste prioriteit is het liefdesleven van de monnik. De vrouwen met wie hij het bed heeft gedeeld, zijn allen al gehoord. De monnik zelf wordt binnen een maand aan de tand gevoeld. Wanneer hij weigert te komen, wordt ervan uitgegaan dat hij de beschuldigingen erkent en dan zal harde actie tegen hem worden genomen, zegt Nopparat Benjawatananun, directeur-generaal van het National Office of Buddhism.

Het Network against Acts that destroy the Nation, Religion and Monarchy heeft aan de Crime Suppression Division van de politie bewijsmateriaal overhandigd over fraude van de monnik. Volgens de netwerkleider kan de monnik op basis daarvan worden gearresteerd. Het netwerk heeft ook een klacht ingediend over diefstal door medeplichtigen van de monnik.

De abt van Wat Or Noi in Nakhon Pathom heeft gisteren een klacht ingediend bij de Criminal Court. Luang Pu en zijn maatjes zijn, hoewel ze een pij dragen, oplichters en ze frauderen, aldus de klacht.

Luang Pu Nen Kham Chattiko en zijn medemonniken zijn in opspraak geraakt nadat video’s en foto’s op de social media waren opgedoken. Daarop is te zien is hoe hij met een privéjet en helicopter reist, dure modeaccessoires draagt en met elektronische gadgets speelt.

(Bron: Bangkok Post, 6 juli 2013)

Foto: Luang Pu Buddha Isara, de abt van Wat Or Noi, beklimt de trappen van de rechtbank om een klacht tegen nep-monnik Luang Pu  in te dienen.

4 reacties op “Monnik Luang Pu deelde het bed met acht vrouwen”

 1. Marijke zegt op

  Ach ook een monnik heeft zo zijn behoeftes.Het hoort waarschijnlijk niet maar hier gebeurd het zelfde alleen op een nette manier.Hier zijn ook zat lui die verscillende rekeningen hebben.Of zie ik dat verkeerd.

 2. marcus zegt op

  Dat 50% van de bevolking ineens Buhda gezien heft en een roeping is natuuklijk flauwe kul. Een monnik hoorst arm te zijn en alles weg te geven. Ze geven dat aan een bekende om het weer terug te geven na het staus verhogende 14 dagen monnik zijn. En de poppekast daaromheen, je wordt er niet goed van.

 3. chris zegt op

  Ik denk dat er in alle religies op deze wereld spirituele leiders zijn die het niet zo nauw nemen met de regels die hen bij het aanvaarden van hun werk zijn opgelegd. In Thailand hebben we monnikken die zich verrijken, met vrouwen naar bed gaan, kinderen verwekken en drugs verkopen. In Europa hebben we priesters en bisschoppen die actief homosexueel zijn en sex hebben met minderjarigen. Het goede van deze tijd (en van de toekomst) is dat de uitwassen nu veel eerder aan het licht komen dankzij de nieuwe sociale media (filmpjes op Youtube bijvoorbeeld) en omdat de benadeelden sneller aan de bel trekken. Hopelijk volgt daarop de passende actie: onderzoek, arrestatie, gevangenisstraf, uit het ambt zetten.

 4. Sir Charles zegt op

  Ken ‘collega’-Thailandgangers die direct in de gordijnen sprongen, ja zelfs kwaad werden en mij direct verbeterden dat het boeddhisme een manier van leven is en dus beslist géén religie zoals ik aangaf, hoe durfde ik dat toch te zeggen!

  Wel nu ze hebben toch niet helemaal ongelijk blijkens de besproken monniken.
  Huizen, auto’s, gadgets, gebruik maken van een privé-vliegtuig, Vuitton-tassen etc. én niet in de laatste plaats het bed delen met meerdere vrouwen.

  Als dát geen manier van leven is dan weet ik het ook niet meer. 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website