Moeder van levend begraven baby opgespoord

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
28 februari 2016

Het bizarre nieuwsbericht van gisteren: www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/dood-achtergelaten-thaise-baby-gered heeft een vervolg. De politie heeft de moeder van de baby gearresteerd, die heeft toegegeven dat ze baby wilde vermoorden.

De 42-jarige vrouw uit Khon Kaen (zie foto boven) liet weten dat ze al drie kinderen heeft en haar man geen gezinsuitbreiding meer wilde. De vrouw werd vrijdagavond aangehouden en gisteren vond een reconstructie plaats in de eucalyptus plantage, waar de baby dinsdag was gevonden. Hij was er levend begraven en had veertien steekwonden.

De vrouw heeft verklaard dat ze het kind tijdens haar werk heeft gebaard. Ze heeft de navelstreng doorgesneden en geprobeerd het jongetje te wurgen met een plastic zak om zijn nek. Toen dit niet lukte, stak ze hem met een scherp stuk hout, bedekte hem met een rood T-shirt en  stopte hem in een zelf gegraven kuil. Volgens de vrouw is haar man van het hele gebeuren niet op de hoogte, maar de politie gaat dat nog verifiëren. De vrouw gaat vervolg worden voor poging tot moord.

Bron: Bangkok Post

Foto hieronder: Een reconstructie van de poging tot moord op de baby

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Moeder van levend begraven baby opgespoord”

 1. Jacques zegt op

  Ik woon 9km van het dorp van de moeder. Hier wordt gezegd dat de vader niet haar eigen man is. Maar het kan zijn dat thais dat verzinnen om een “mooi” verhaal te hebben, voor hetzelfde geld kan het natuurlijk ook kloppen. Dan zou er ook een motivatie zijn. Vraag me af of DNA wordt getest.

 2. janbeute zegt op

  Ik heb het hele verhaal gisteren al gezien op de Thaise Tv , met vertaling door mijn ega .
  Een door en door triest verhaal .
  Het valt niet goed te praten wat hier gebeurt is , maar ik denk dat de vrouw geen andere uitweg meer zag .
  Hoe gruwelijk het ook gegaan is .
  De Thaise mannen zijn geen lieverdjes , wel de pleziertjes maar niet de zorgen .
  En dan als vrouw een kind baren in het veld tijdens je werk .
  Laat daar maar eerst eens je eigen gedachten overgaan , voordat we weer met het vingertje gaan wijzen .

  Jan Beute .

  • Soi zegt op

   Waarvoor wist die vrouw dan geen uitweg meer, en wie wijst er met het vingertje? Er zijn in TH heel veel ongewenste zwangerschappen en ook veel uit het zicht gehouden bevallingen. In beide omstandigheden staan mensen klaar het kind op te nemen. Iedereen kent wel een gezin in de eigen straat of buurt, bij wie een zoon of dochter is “toegevoegd” . Zo maar ooit aan de poort afgeleverd. Daarbij: ook BKK kent een zgn “babyluik” waar ongewenste baby’s kunnen worden ingelegd. Wanhopige ouders buiten BKK kunnen bellen. Medewerkers halen de baby anoniem op. Telefoonnmmers zijn op menig artsenpost in het land bekend.

   • John Chiang rai zegt op

    Moderator: Niet chatten svp

 3. jacqques zegt op

  Net van mijn vrouw gehoord. Een van onze buren is naar het dorp geweest waar het drama zich heeft voltrokken.

  Hardwerkende vrouw en arm gezin met 3 kinderen en daarbij nog oude vader en moeder. Verkopen euca hout wat ze nog met een mes kappen.

  Drinkende man is de vader van het kindje. Wat Jan Beute schrijft klopt dus wel.

  De vrouw neemt de schuld op zich en laat de man erbuiten, want als ze er allebei voor opdraaien is er niemand meer voor het gezin.

  In triest inderdaad.

  Hoop dat de baby goed herstelt en uiteindelijk goed wordt ondergebracht.

  • Soi zegt op

   Geen enkele omstandigheid, hoe triest en slecht dan ook, rechtvaardigt doodslag of moord op een pasgeboren baby.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website