Het Britse echtpaar dat tijdens Songkran op 13 april in Hua Hin werd mishandeld door vier Thaise mannen, doen vandaag hun verhaal voor een Thaise rechtbank. De zoon van het stel is terug naar Engeland.

Mochten de vier daders door de rechtbank worden veroordeeld wegens zware mishandeling, dan kunnen ze een gevangenisstraf krijgen van minimaal zes maanden tot maximaal tien jaar.

Het echtpaar kan zich weinig herinneringen van de mishandeling. Pas toen ze later de beelden van de bewakingscamera zagen, drong tot hen door wat er was gebeurd.

De politie is intussen op zoek naar degene die de beelden op internet heeft gezet. Deze persoon kan straf tegemoet zien voor het schaden van het toerisme. Wie het filmpje op de social media deelt, is ook in overtreding, benadrukt de politie van Hua Hin.

Als reactie op het incident dat wereldwijde aandacht kreeg, heeft de gouverneur van Prachuap Khiri Khan een commissie gevormd die de veiligheid voor Thaise en buitenlandse toeristen moet bevorderen. Hij zegt dat de bewaking en veiligheid in Hua Hin zal worden versterkt.

Bron: Bangkok Post

23 reacties op “Mishandeling in Hua Hin: Brits echtpaar getuigt in rechtbank”

 1. Henk A zegt op

  Dan stel ik bij deze voor dat we allemaal het bewuste filmpje massaal delen op de sociale media ?
  Kwestie de politie wat om handen te geven… Als ze miljoenen mensen willen vervolgen, hebben ze ondertussen tenminste geen tijd meer om hun corrupte zakken te vullen, toch ?
  Ik wens ze bij deze alvast veel succes. 😉

 2. Martin zegt op

  Politie zoekt de persoon die de beelden online gezet heeft.. deze kan een straf tegemoed zien??

  Dat gaat zeler alleen op voor thai?

  Wij hebben vrijheid van menings uiting… of geldt dat voor de nederlanders in thailand niet.

  Anyway… ik zou zeggen blijven delen dat filmpje

  En wat betreft de politie in thailand… corrupt zijn ze en zullen ze voorlopig ook wel blijven

  Groet uit Hua Hin

  • Hendrik zegt op

   Ik blijf het vreemd vinden dat er zo lang na de machtsovername nog geen verbetering te zien is bij de politie-diensten. Ik meende dat de militairen het bestrijden van corruptie toch tot hun hoofdtaak rekenden destijds…?

   • Tino Kuis zegt op

    Prayut heeft uitdrukkelijk gezegd dat hij de politie, een van de meest corrupte instanties in Thailand, niet gaat hervormen. Denk je nou echt dat de militairen de macht grepen om Thailand te hervormen? Militairen en hervormen? Ik verbaas mij vaak over zoveel onnozelheid.

 3. John Chiang rai zegt op

  Het zoeken naar de persoon die de video gemaakt, en in het Internet gesteld heeft,en het tevens zoeken naar personen die deze video gedeeld hebben op de sociale media,geven precies aan hoe het gesteld is met de persvrijheid in Thailand. In een z.g.n. democratie moest de persvrijheid eigenlijk vanzelfsprekend zijn. Ook een krant die op deze manier gebonden is om verschillende dingen niet in de openbaarheid te brengen,wordt eigenlijk zo gemanipuleerd,dat men geen enkel vertrouwen kan hebben in deze berichtgeving,en dit laatste geld natuurlijk ook voor de Thaise Tv,en andere nieuwsmedia in Thailand.

 4. Louvada zegt op

  Er moet ook geen kritiek op de Thaise Politie afgegeven worden. Dergelijke voorvallen kan je niet voorzien ook in Europa niet. De jonge mannen werden vrij snel opgepakt en verhoord. Bovendien kan ik begrijpen dat dit voorval, totaal gefilmd, niet wereldwijd via Facebook diende verstuurd maar wel eerst in overleg met de politie diende voorgelegd. Dit soort video’s schaadt inderdaad het toerisme van Thailand en is onterecht via deze media rondgestuurd.Besluit : deze mensen bleven op de grond liggen omdat ze zat waren en via die video lijkt het dat ze vermoord zijn, fel overdreven en niet strokend met de realiteit. Het is gewoon door de pers onterecht overgenomen als Sensatie artikel. Tot daar mijn bevindingen.

  • Bacchus zegt op

   Moderator: Reageer op het artikel en niet alleen op elkaar. Respecteer elkaars mening ook als die afwijkend is van de jouwe.

  • T zegt op

   Misschien moeten sommige mensen gewoon eens hun roze Thaise bril afzetten dit KAN en MAG gewoon niet. En het mag al zeker niet snel ergens in de onderste Thaise politie lade verdwijnen zoals dat dossier van de jonge Nederlandse man die in Phuket vermoord is. Of ja dat was volgens onze bannana Thaise politie ook zelfmoord….

  • Hendrik zegt op

   De getroffen slachtoffers/toeristen bleven dus uit berekening op de grond liggen volgens U?

   Waarom is het eigenlijk schadelijk wanneer ‘de wereld’ de waarheid krijgt te zien of vindt U het beter dat toekomstige toeristen leugens worden voorgehouden..?

  • Tom zegt op

   Het eerste deel van uw betoog kan ik volgen. Echter, wat u schrijft als “besluit”, strookt niet met wat er op de video te zien is. Het lijkt alsof u enkel het eindbeeld gezien hebt, en niet wat er voorafging.

   Deze mensen waren zat, ja, maar bleven niet DAAROM op de grond. Ze bleven op de grond omdat ze fel geslagen en geschopt waren. De laffe schop tegen het hoofd van de vrouw, die toen al op de grond zat, hebt u duidelijk niet gezien. Anders zou u niet tot zulke conclusie komen.

   Los hiervan kun je ook niet opperen dat dergelijke video’s eerst moeten getoond worden aan de politie. In theorie wel, maar het is niet realistisch. In de geest van de filmers is het: zo rap mogelijk op facebook (en co) zetten. De intentie van de Thaise overheid tot vervolging is dan ook een beetje een wanhoopsdaad en naar ik vrees ook contraproductief: volgende incidenten zullen meer en sneller op social media gezet worden.

 5. Thaiaddict zegt op

  Thailand kan uit dit punt beter eerst bij hun zelf beginnen.
  Er zijn wel meer punten wat schade brengt aan toerisme in Thailand.

  Nu dit op internet geplaats is hoop ik dat zowel voor Thailand zelf en het toerisme, Thailand wakker geschud word.

  Want er zijn wel meer onderwerpen aan te snijden die het toerisme geen goed doen.

  En blijkbaar nodig is om het online te zetten, ze nu wel hun billen samen knijpen. Ofwel een gevoelige snaar is geraakt.

 6. Martien zegt op

  Tuurlijk, degene die de video heeft gemaakt moet zeker opgepakt worden……wat een crimineel!
  Wat mij betreft krijgt hij een beloning om deze video openbaar te maken! Grote klasse!
  En wat het commentaar van Louvada betreft: zet even je goede bril op en bekijk de video nog eens.
  Dan kan je zien dat die oudere vrouw bewust en keihard tegen haar hoofd wordt geschopt terwijl ze nog
  rechtop zat. Zo zat was ze echt niet!
  Of had jij je grote roze Thai bril op?
  Gr. Martien

  • ruudje zegt op

   En gelijk heb je .
   Mijn Thaise vrouw raadt mij steeds aan om niet s’avonds naar festiviteiten te gaan.
   De reden is : het geweldadig gedrag van de Thaise jeugd
   Mijn schoonbroer die ambulancechauffeur is vertelde mij dat tijdens Songkran
   4 mensen met schotwonden en 16 mensen met steekwonden binnengebracht zijn in het
   hospitaal ,en dat in een kleine gemeente.
   Dit zegt genoeg denk ik .

 7. Ben Gill zegt op

  Louvada, Sorry maar is dit niet een beetje kortzichtig. Dit gebeuren verdiend aandacht en zeker geen doofpot.

 8. Happy man zegt op

  Ik vind deze reactie ietwat voorbarig om te stellen dat die Engelse mensen dronken waren, heeft U daar een blaastest van o.i.d. van gezien.
  Iedereen heeft wel gezien dat er rake klappen zijn uitgedeeld door deze idioten dus als U reageerd dan graag met goede argumenten of bewijzen.
  Ik hoop dat de daders flink gestraft worden misschien word het dan toch wat beter in het mooie Thailand.

 9. Jack G. zegt op

  Dus filmpjes + foto’s van verkeersongelukken met dodelijke afloop en vermoorde mensen worden nu ook niet vertoond in de Thaise media? Ook de beelden van verdachten met trotse agenten mogen dus ook niet meer?

 10. Peter zegt op

  Dit is huichelarij van de bovenste plank vanuit de Thaise politie.

  Wanneer het de hoge heren uitkomt worden beelden verspreid op tv in Thailand van misdaden en van het vangen en voorgeleiden van de misdadigers.
  De Thaise politie mag het wel, maar een individueel mag het niet????
  Een van de daders of misschien allemaal zou weleens familie van een hooggeplaatst persoon kunnen zijn, zou dat misschien de achterliggende gedachte kunnen zijn?

 11. Pedro zegt op

  Moderator: Dit blog gaat over Thailand, graag de discussie daar bij houden.

 12. peter zegt op

  Als ik de discussie goed heb gevolgd is de juiste conclusie: het is ten strengste verboden buitenlandse toeristen in elkaar te slaan omdat dat schadelijk is voor het toerisme in Thailand.

 13. Khun Peter zegt op

  Altijd bijzonder om de (emotionele) reacties te lezen. Sommigen gebruiken het incident om helemaal los te gaan op Thailand en de politie en anderen bagatelliseren het voorval en beweren met droge ogen dat het eigen schuld is van de Britse familie.

  Naar mijn mening hebben beide partijen enigszins gelijk. Het is niet slim om dronken Thai verbaal of zelf fysiek te belagen zoals de Britse familie deed. De zoon van het stel was duidelijk zelf ook bezopen en hij is de aanstichter van het incident.
  De uitbarsting van geweld van de Thai is natuurlijk schandalig en dient stevig bestraft te worden. Het is uitermate laf of een oude vrouw een vuistslag te geven en later ook nog eens vol in het gezicht te trappen als ze op de grond zit. Ik hoop dat de daders minimaal een paar maanden gevangenisstraf krijgen.

  De rol van politie is uiterst dubieus. De politiecommandant Hua Hin heeft natuurlijk van zijn meerdere op z’n lazer gehad, zeker toen de video wereldwijd ging. Gezichtverlies, en hij probeert erger te voorkomen door mensen te verbieden het filmpje te verspreiden. Te laat en ook nog eens lachwekkend als je weet hoe sociale media werkt.

  Kortom alleen maar verliezers: de Britten, de daders en de politie. Daarnaast ook nog imagoschade voor Thailand.

  Hopelijk heeft men er van geleerd en zorgt de politie er de volgende keer voor dat ze zichtbaar en preventief aanwezig zijn in het uitgaansgebied.

  • Paul zegt op

   Goede analyse Khun Peter.
   Helemaal mee eens.
   Zowel deze Thai als deze Britten hebben in respect nog een lange weg te gaan.

 14. PietJan zegt op

  Voor hen die het nog niet helemaal begrepen hebben, een bericht van gisteren uit de straten van BKK over een aanval met de dood als gevolg door een 6 tal dronken gasten op een gehandicapte man: http://www.thaivisa.com/forum/topic/914306-handicapped-man-who-answered-back-beaten-to-death-by-knife-wielding-thai-mob/?utm_source=newsletter-20160502-1425&utm_medium=email&utm_campaign=news
  Als je doorklikt in het bericht zie je een paar youtube-filmpjes van het incident. Dan heb je zo’n beetje een beeld van hoe het kan verkeren in het Land van de Glimlach.

 15. Koen Olie zegt op

  Ik vrees dat als deze vdo clip niet openbaar was gemaakt de Hua Hin politie amper wat ondernomen had, triest maar een vermoeden dat velen delen (ook Thais), het vertrouwen in de efficiency van de lokale politie hier is bijzonder gering helaas…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website