De mishandeling van de Britse familie op 13 april houdt de gemoederen in Thailand ook flink bezig. Al drie dagen achtereen schrijft Bangkok Post over het incident. Opmerkelijk nieuws is nu dat de politie in Hua Hin op zoek is naar de persoon die de camerabeelden van de mishandeling op internet heeft gezet. Deze persoon zal worden vervolgd omdat hij of zij het toerime heeft geschaad. 

Volgens eerdere berichten in de media zijn de beelden openbaar gemaakt om de verdachten op te sporen, maar de politie ontkent dit nu. De verdachten waren volgens de politie al geïdentificeerd. Na het incident zijn drie verdachten aangehouden en op 17 april is een arrestatiebevel tegen nummer vier uitgevaardigd. De politiecommandant laat ook nog weten dat degenen die de beelden op internet delen, vervolgd kunnen worden. Volgens hem schaden ze daarmee de rechten van de slachtoffers.

Bangkok Post noemt in haar hoofdredactioneel commentaar van vandaag de mishandeling een laffe aanval, die schedelijk is voor het toerisme en de reputatie van Thailand. De krant noemt het verontrustend dat de politiecommandant het incident leek af te doen als een ordinair straatgevecht tussen twee groepen dronken mensen. Voor politiecommissaris Chaiyakorn was de excuses aan de familie en het feit dat ze dronken waren wel voldoende boetedoening.

De krant noemt het verontrustend dat dit soort straatgeweld nu ook voorkomt in Hua Hin, een badplaats die geen reputatie heeft zoals Pattaya. Niet alleen de internationale gemeenschap is verontwaardigd, ook Thai zijn woedend, geschokt en bang dat het straatgeweld toeneemt.

Een andere vraag die de krant stelt is: Er zouden tijdens Songkran 90.000 agenten en militairen worden ingezet om de veiligheid van het publiek te waarborgen. Waar waren die tijdens het geweld in Hua Hin?

Volgens de krant neemt het geweld in Thailand toe. Als voorbeeld noemt men een tiener die in december door zes jongeren werd dood geknuppeld en een buitenlander die in Pattaya gestompt en geschopt werd toen hij op de grond lag.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft de familie medeleven’ betuigd en heeft internationale reizigers de verzekering gegeven dat dit ‘een incident’ was. Maar Bangkok Post vraagt zich af of de TAT heeft aangeboden alle medische kosten te betalen en of er vanuit de de regering nog excuses aan de slachtoffers word gemaakt.

Bron: Bangkok Post (foto boven een van de daders)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Mishandeling Britse toeristen in Hua Hin: Waar was de politie?”

 1. Khun Peter zegt op

  Waar de politie was? Ik was vorig jaar tijdens Songkran in Hua Hin en de politie was druk bezig met gratis bier halen (betalen doen ze niet) in de barretjes van Soi Bintabaht om zich laveloos te zuipen. Gewoon in uniform tijdens hun dienst.

  • Dennis zegt op

   Wat wel in het voordeel van de Thais spreekt, is dat overal cameras hangen die nog werken ook.

   • Dennis zegt op

    Apropos imagoschade; John v/d Heuvel had vorige week een uitzending “Vermoord in het buitenland” over Thailand (Phuket), waarbij de lokale sheriff er ook niet best afkwam. Toegegeven, er is het een en ander op de uizending aan te merken (waarom horen we niks over de rol van Sylvano, die met de vermoorde jongen op vakantie was???). Maar het algehele beeld van doofpot en desinteresse overheerste toch ook.

  • Leon zegt op

   Inderdaad Peter ik was vorig jaar ook in Hua hin en kon mijn ogen niet geloven toen ik dit zag. En als ze ons aanhouden op de scooter proberen ze je ook nog op elke manier een oor aan te naaien. Dit is allemaal niet best voor het land met de smile. Maar ja we blijven lachen.

 2. Piet zegt op

  De overheid zou met deze 4 jongeren een voorbeeld moeten stellen voor de andere Thaien.
  Geef ze een gevangenisstraf met als reden “Geen toeristen fysiek toe takelen”.
  Het gebeurt helaas ook in Thailand dat mensen dronken en een kort lontje slaags raken, maar de toeristenindustrie is wel de toekomstige inkomstenbron en grote werkgever van Thailand.
  Het bevreemdt mij ook dat alles wat er in Thailand gebeurt vaak de internationale pers haalt.

  • Arkom zegt op

   Omdat het nationaal steeds de neiging heeft in de doofpot te worden gestoken, blaast de internationale pers het op.

  • peter zegt op

   Dit is geen goede reactie. Waar het om gaat is dat de Thaise regering en politie dit gedrag niet tolereert. Tegenover niemand. Niet tegenover Thai en ook niet tegenover buitenlanders. Als een economisch belang een factor wordt of je iemand wel of niet in elkaar kunt slaan dan is het einde helemaal zoek.

 3. epie zegt op

  Mijn ervaring is dat Hua Hin achter blijft in het verbeteren van service en correcte behandeling van Toeristen,heb zelf afgelopen januari meegemaakt dat een Nederlandse toerist een bekeuring kreeg voor z.g.n. ‘fout’ parkeren met z’n scooter en de agent hem even meenam naar het Polit hokje wat op drukke kruispunten staat en na betaling binnen van 500THB wat overigens de agent effe snel in eigen zak/portemonee stopte, zijn weg weer kon vervolgen, mijn ervaring is dat dit in Pattaya voorbij is, daar is het alle bekeuringen afrekenen op het bureau ze willen in Pattaya nog wel eens een extra ‘in het thais geschreven’ jou een extra bekeuring aansmeren, dit zelf meegemaakt, stond met m’n voorwiel op de zebra waarna later op het bureau bleek ook een bekeuring voor : onverzekerd rijden, geen helm, geen internationaal rijbewijs en geen certificaat van schooter aanwezig+ de eigenlijke overtreding samen 2600THB na protest bij het hoofd van de politie commandant van Pattaya hoefde ik maar 250thb te betalen ik wil maar zeggen pik niet alles.

  • TheoB zegt op

   Moderator: Reageer op het artikel en niet uitsluitend op elkaar, dat is chatten.

 4. epie zegt op

  Tip: Als er oncorrecte zaken spelen, Mijn ervaringen onmiddelijk de Toeristen Politie aldaar inschalen.
  Hebben mij althans super geholpen.

 5. Rob V. zegt op

  Ik wist niet of ik moest lachen of huilen toen ik las dat politie de persoon die de beelden heeft ‘gelekt’ wil opsporen en vervolgen. Niet het lekken van de beelden heeft schade gebracht, het incident! De maximum straf voor lekken zou ook hoger liggen dan het geweld dat de heren gepleegd hebben??! En zoals BKK Post schrijft, als er zoveel bruin op de been was, waar waren die dan op dat moment?

  • KritiKus zegt op

   Zoals Khun Peter al zegt, een gedeelte van de politie is vanaf de middag al bezig met innemen (zelf gezien dit jaar, enige uren voor het incident).
   Voor het Thaise Recht systeem is het heel normaal om een eerste overtrading, ook als is het zware mishandeling, af te doen met excuses en Baht 500. Zelf meegemaakt. (niet in hele zware gevallen natuurlijk, naar de Thai ziet dit schijnbaar niet als “zwaar”).
   Damage Control en opsporen van de verspreider van de video en diegene die de video gedeeld hebben op Social Media is veel belangrijker. Niets zal veranderen. Like it or not.

 6. peter zegt op

  Het kenmerk van de politie in heel Thailand is dat `ze hun werk niet doen`. En als ze al eens moeten optreden volgt de ene stommiteit de andere op. Punt twee is dat de Thai dit gedrag van de politie als zoete koek slikt en dus verzuimt om daar massaal tegen te protesteren. Het gebrek aan kwaliteit in de hogere regionen is stuitend en alleen daar kunnen er veranderingen worden doorgevoerd. Heb er een zwaar hoofd in.

 7. Rens zegt op

  Een typische Thaise reactie; We gaan degene die het filmpje online heeft gezet vervolgen, want we voelen ons voor schut gezet. De straf die deze persoon krijgt zou best wel eens hoger kunnen zijn dan die van de lafaards die zinloos maar door bleven meppen. De politie claimt al te weten wat er aan de hand was zonder het filmpje, het lijkt me sterk eerlijk gezegd gezien het feit dat de arrestaties pas volgden na het online zetten van dit onsmakelijke tafereel. Zonder dit filmpje was het gewoon al afgedaan. Gezichtsverlies heeft men geleden dus dat moet aangepakt worden. De “we zijn beschadigd mentaliteit” en de daartegen te nemen maatregelen zijn vele malen belangrijker dan in elkaar gemepte toeristen. Toeristen moeten beseffen dat de Thaise politie voornamelijk voor de eigen portemonnee bezig is en meer niet. Worden ze gedwongen om iets te doen dan is dit dus de doorslaande onlogische reactie.

 8. Thaiaddict73 zegt op

  Het is nooit goed te praten

  Toch blijf het me verbazen dat velen toeristen toch weer vergeten dat ze een gast zijn in Thailand.
  Ook geen besef van kennis uit thaise cultuur en gewoonten in Thailand.
  Ook vaak hun eigen cultuur en gewoonten willen opdringen in een ander land.

  Tuurlijk is corruptie en oplichting niet goed te praten.
  maar het blijft thailand, of je er in kunt vinden of niet.

  Verbaal; boos worden is voor de thai een teken van zwakte.
  Thaise gezicht verlies geven, ja dan kunnen dingen heel erg naar uitpakken.
  Ik lees ook hier weer dat de drie britten zelf begonnen zijn.

  Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een laffe daad van deze thaise mannen.
  Maar ook in hun eigen volk is dit niet vreemd. Heb ook filmpjes gezien waar thai zelf door thaise in elkaar worden getrapt, ook hun bewustzijn kwijt zijn en de thaise blijven trappen. ook met dodellijk afloop. ook thai op afstand blijven kijken.

  • Cary zegt op

   Helemaal mee eens, en het spuien van allerlei frustraties niet gebasseerd op feiten maar op …… is ook niet goed. Ook ik vindt het aggresieve gedrag van deze Thai buiten alle proporties en ze moeten zwaar gestraft worden, maar wat Thaiaddict schrijft is de realiteit.
   Kijk daarvoor ook even naar dit artikel …..

   http://whatsonsukhumvit.com/understanding-violence-against-foreigners-in-thailand/?utm_source=sumome&utm_medium=email&utm_campaign=sumome_share

   We zijn en we blijven gasten in dit land dus laten we proberen ons als zodanig te gedragen

 9. klaasje123 zegt op

  De excuses zijn genoeg omdat ze dronken waren, gotspe!!! Misschien heeft een van de boys een rijke familie de bijtijds de nodige pegulanten in de juiste broekzak heeft gestopt.

 10. Rien van de Vorle zegt op

  Moderator: off-topic

 11. John Chiang rai zegt op

  Het feit dat de Thaise politie nu op zoek is na diegene die de Video gemaakt heeft,omdat hij/zij hiermee het Thaise toerisme zou schaden,geeft reeds aan met welke bedrevenheid de Thaise politie werkt,om de waarheid niet aan het licht te brengen. Zo snel het gevaar bestaat,dat de Thaise staat ,het toerisme, of een andere instantie schade draagt,hadden ze het liefste alles in de doofpot gedaan. Dat nu toevallig iemand een Video gemaakt heeft,en bovendien ook nog in het Internet gesteld heeft,is natuurlijk een enorm gezichtsverlies.

 12. Kees 2 zegt op

  Een Thai gaat bij de politie omdat ie daar goed (extra) kan “verdienen”, met weinig werken. Hij gaat niet bij de politie met als motivatie om boeven te vangen.

  Dat men de plaatser van de video wil vervolgen is een akelige beperking van de persvrijheid en dat die 3 mannen er met “sorry” vanaf komen is diep droevig en een grof schandaal. Ik stel voor dat we massaal, zoveel mogelijk video’s op youtube met anti-reclame voor Thailand gaan plaatsen: vuile stranden, vuilnis langs de kant van de weg, gevaarlijk rijgedrag, vechtpartijen uiteraard et cetera.

  Het is eigenlijk te hopen dat de 3 toeristen (via de Britse ambassade?) die 3 mannen civielrechtelijk gaan aanpakken, maar gezien de kosten en dat “van redelijk kale kippen weinig te plukken valt” zal dat helaas een niet haalbare kaart zijn.

 13. l.lagemaat zegt op

  Onderstaande is afgelopen tijd in een posting verschenen.

  De TAT-gouveneur Yuthasak Supasorn probeert nog dit jaar met dit (nood) fonds te starten. De toeristensector heeft deze financiële ondersteuning nodig om het imago van het land op te poetsen en om toeristen te helpen. De TAT wil dat de regering een budget van 200 miljoen Baht in het fonds stopt.

  De TAT gouverneur zou alvast een voorschot op dit voorstel kunnen nemen en uitbetalen.

 14. willem zegt op

  Jammer dat er censuur is. Er is ook een filmpje waar te zien is dat de Engelsman zelf begon met aan die Thai te trekken. Daarna pas begon de vechtpartij en kwamen er meer Thai bij. Dus helemaal zonder blaam zijn die Britten zelf volgens mij niet.

 15. CuChulainn zegt op

  Ik weet Willem dat de roze bril over Thailand niet afgedaan mag worden maar nu je er toch andere filmpjes bijhaalt, mijn Thaise vrouw liet het filmpje ook zien waarbij de vrouw een dusdanig harde klap van een andere Thai kreeg, dat ze direct gestrekt ging. Toen ze even later overeind kwam, kreeg ze van een andere Thai een schop in het gezicht. Je kunt het proberen goed te praten, maar dat klopte echt niet. Er is ook een ander schokkend bericht te horen over thais geweld. Een broodverkoper met één been wordt op straat door een groepje jongens op bromfietsen uitgescholden over zijn handicap. De eenbenige Thai roept iets terug en wordt vervolgens met messteken in de nek vermoord. Als excuus geven ze op dronken te zijn geweest. Volgens mijn Thaise vrouw zijn er veel zaken mis in Thailand, meer dan de roze brildragende farangs willen zien.

  • willem zegt op

   Cuchulain, ik schrijf nergens dat ik het goed praat.Natuurlijk is het goed als dit extreme geweld wordt gestraft. En een roze bril heb ik niet . Uk zie hele mooie dingen in Thailand en ook de andere kant. En daarom juist zou ik zeggen. Houdt rekening met hoe sommige Thais in elkaar kunnen zitten.En bind niet de kat op het spek voornamelijk voor je eigen bestwil bedoel ik. En verdr zijn er in Nederland overigens ook zatvan dit soort incidenten te melden van zinloos extreem geweld. En zeker in uitgaansbuurten geld altijd watch your step en zoek het niet op.

 16. john zoet zegt op

  geef de raddraaiers een andere nationaliteit zoals Lao of Birma zoals vaker gebeurd .
  dan is de Thaise trots weer verantwoord.
  het is een van de mooiste landen in de wereld maar de denkwijze afwijzen corruptie en oneerlijkheid brengt meer schade toe dan ze zelf begrijpen.
  ze voelen deze schade niet direct in hun portemonnee dat is het probleem.
  door deze denkwijze gaan er steeds meer mensen naar Vietnam Filipijnen en andere landen waar het volgens mij ook niet veel beter zal zijn.
  zolang er toeristen blijven komen met batjes blijf je dit houden .
  als je naar Thailand komt leer dan les een
  een politieagent heeft altijd gelijk
  krenk en beledig niemand
  blijf van kinderen af
  en streep drugs uit je woorden boek
  dan kan je toch nog een mooie vakantie hebben(of wonen)

  • KritiKus zegt op

   En nu heeft Hua Hin nog de “pech” dat de mafia in handen is van de politie (van laag tot hoog) en niet van bv Russen. Dus het enige wat ze doen is “cashen” in de cafe’s, logistiek regelen van hun Money Sharks etc etc. BEHALVE rondrijden of preventief rondlopen om dit soort excessen te voorkomen. Nogmaals, zal nog generaties duren voordat dit eventueel veranderd …

 17. Rob Duve zegt op

  Ik hoor de laatste tijd alleen maar negatieve verhalen over Thailand wat ik heel jammer vind want Thailand is best een heel veilig land alleen zijn er natuurlijk altijd figuren die zo dronken of zo stoned zijn van de drugs dat ze niet weten waar ze mee bezig zijn en totaal de weg kwijt zijn met alle gevolgen van dien.
  Thailand trekt per jaar zeker 14 miljoen vakantiegangers en het merendeel functioneert gelukkig heel normaal en tevens zijn ook zeker bijna alle Thaise mensen netjes en normaal. Het aantal incidenten ligt zeker lager dan bijv in Nederland of elders in Europa.
  Ik hoop dat mensen die nog nooit in Thailand zijn geweest zich niet laten afschrikken en zeker naar Thailand op vakantie gaan,zelf al 6 keer geweest en het blijft gewoon een fantastisch land


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website