Het Land Transport Department (LTD) gaat vanaf vandaag eigenaren van nieuwe auto’s beboeten die te lang met een rode kentekenplaat rijden. De maximaal toegestane termijn is 60 dagen.

Eigenaren van nieuwe auto’s overschrijden deze termijn om zo de wegenbelasting te vermijden. De rode platen worden ook gebruikt door criminelen omdat de eigenaar van de wagen dan lastig te achterhalen is.

Vanaf 1 januari geldt een termijn van 30 dagen. De boete op overtreding kan oplopen tot 10.000 baht. Uiteindelijk wil de de LTD van de rode kentekenplaat af.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Misbruik van rode kentekenplaten vanaf vandaag aangepakt”

 1. johank zegt op

  10.000 bath? ;), als crimineel zal ik mij wel 10.000x bedenken om een VETTE boete te krijgen, de rode platen zullen in een keer verdwenen zijn uit het straatbeeld…

 2. Robert zegt op

  Het zou wellicht beter zijn als het Land Transport Department meteen een nieuw kenteken uitgeeft. Beboeten gaat geen probleem oplossen. En rondrijden met een rood kenteken was al aan restricties onderhevig.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Veel mensen blijven er zo langer mee rond rijden dan toegestaan op dat iedereen goed kan zien dat ze een nieuwe auto hebben.

 4. janbeute zegt op

  Toen ik twee maanden geleden mijn nieuwe personenuto kreeg van de dealer in Lamphun ,duurde het een paar weken voordat ik de rode kentekenplaten kreeg .
  Dus een tijdje gereden helemaal zonder platen , alleen met de bevestigingsplaat met naam en telefoonnummer van de dealer .
  Na het verkrijgen is het ook lastig , daar aan de rode platen ook nog een logboek toebehoort .
  Bij elke rit behoor je in tevullen waarvandaan en waar naartoe .
  Ik kreeg de originele kenteken platen twee weken later , en heb de rode kentekenplaten snel omgewisseld .
  De dealer ook blij , daar er meer op de wachtlijst stonden .

  Jan Beute .

  • bert zegt op

   Mij is indertijd verteld logboek invullen als je buiten je woonplaats gaat en ’s avonds na 19 uur.
   Overdag voor kleine ritjes hoeft niet.

 5. Lunghan zegt op

  Het is heel makkelijk, als de rode kentekens niet meer mogen, rijden ze gewoon zonder kenteken, geen enkel probleem hier in Isaan, je ziet ze met tientallen zonder plaat.

 6. Kees zegt op

  Ik heb destijds meer dan 4 maanden op normale platen moeten wachten…weet niet waar het oponthoud zat (bij dealer of overheid) maar de eigenaar van de auto staat machteloos in dat geval

  • Jacques zegt op

   Ik heb hetzelfde meegemaakt bij de Mitsubischi dealer. Constant aangedrongen, maar het kon niet sneller.?? Bijna 5 maanden geduurd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website