Het ministerie van Financiën denkt na over een masterplan dat een herhaling van de overstromingen van dit jaar moet uitsluiten.

De kosten daarvan worden geraamd op 420 miljard baht. Het plan behelst het verbeteren van irrigatiesystemen en systemen ter voorkoming van overstromingen. Het land wordt verdeeld in zones: groene zones zijn veilig, rode zones worden gebruikt als permanente waterbassins. De bewoners van die gebieden zullen moeten verhuizen naar gebieden die idealiter 1 of 2 meter boven zeeniveau liggen.

De uitvoering van het plan moet in handen zijn van één orgaan. Thans houden tal van diensten en provinciale autoriteiten zich met het waterbeheer bezig.

De schade van de overstromingen wordt door het ministerie geschat op meer dan 100 miljard baht. 342 personen hebben het leven verloren en meer dan 9 miljoen mensen zijn getroffen door het water. Geschat wordt dat 2 miljoen ton rijst verloren is gegaan, de industriële sector lijdt een schade van 80 miljard baht. De schade aan persoonlijke eigendommen is onbekend.

www.dickvanderlugt.nl

1 reactie op “Ministerie werkt aan masterplan tegen overstromingen”

  1. nok zegt op

    Er was ook ooit een inferno in een mall in Bkk, een grote brand en er waren geen vluchtwegen.

    Kijk nu eens in de malls naar de brand-vluchtwegen. Daar zitten nagelstudiootjes voor de deur of er staan schoonmaakwagens. Die nooddeur is zelden goed begaanbaar zoals het hoort.

    Over 2 jaar zijn de thai dit weer vergeten vrees ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website