Passagiers die uit Wuhan (China) arriveren op Suvarnabhumi, Don Mueang, Phuket en Chiang Mai worden doorgelicht om te voorkomen dat een vooralsnog mysterieuze longziekte, die lijkt op SARS, zich kan verspreiden in Thailand.

Er worden door ambtenaren thermische scans uitgevoerd op passagiers die vanuit de Chinese stad Wuhan op de luchthavens Suvarnabhumi, Don Mueang, Phuket en Chiang Mai aankomen. De maatregel kwam als reactie op een uitbraak van de ziekte in de zuidoostelijke Chinese stad op ongeveer 800 km ten westen van Shanghai.

Er zijn drie dagelijkse vluchten vanuit Wuhan die worden uitgevoerd door China Southern Airlines en aankomen op de luchthaven Suvarnabhumi. daarnaast nog twee vluchten uitgevoerd door Thai AirAsia op de luchthaven Don Mueang en twee door Thai AirAsia op de luchthaven van Phuket. Naast deze dagelijkse vluchten zijn er drie aankomsten per week, uitgevoerd door Air China op de luchthaven van Chiang Mai.

China Southern Airlines zal van 10 januari tot 3 februari extra vluchten naar Phuket uitvoeren voor het Chinees Nieuwjaarsfestival.

De thermische screening vindt plaats voordat Chinese reizigers immigratie bereiken. Passagiers met verdachte symptomen van longontsteking worden in quarantaine geplaatst voor medische onderzoeken.

Minister van volksgezondheid Anutin Charnvirakul heeft zondag de screeningmaatregelen op de luchthaven Suvarnabhumi geïnspecteerd. Hij zei dat er dagelijks ongeveer 500 reizigers vanuit Wuhan aankomen, maar er is nog niemand ontdekt met de longziekte.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt voor ‘mysterieuze’ longziekte uit China”

 1. l zegt op

  Zou het cabine personeel ook niet gecontroleerd moeten worden zodat zij de ziekte opgelopen van passagiers niet door kunnen geven!l

 2. TJ zegt op

  De vermelde symptomen zijn: koorts, ademhalingsproblemen, misselijkheid, braken, spierpijn of een combinatie ervan.
  Ik ben zelf 25 december geland op Suvarnabhumi en doorgevlogen naar Chiang Mai.
  Na 2 dagen leek het er op dat ik een longonsteking had opgelopen (eerder gehad en herken het gevoel en de symptomen). Ik wist niks van deze uitbraak tijdens mijn vakantie en lees vandaag pas over deze mysterieuze ”longontsteking”. Tijdens mijn vakantie een heel pakje paracetamol opgemaakt. Koorts is nu ”nog maar” een verhoging, spierpijn wat minder maar het hoesten en de verstoptheid blijven mij parten spelen. Zou ik iets hebben opgelopen op het vliegveld van Bangkok en/of Chiang Mai? Ik weet het niet. Donderdag naar de huisarts (na alles aan de huisartsassistente te hebben uitgelegd, was een eerder bezoek niet noodzakelijk …).

  • l.lagemaat zegt op

   Persoonlijk zou ik aandringen op een longarts mogelijk met longfoto’s en antibiotica!
   Geen genoegen nemen met een huisarts!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website