Minister Kittiratt Na-Ranong (Financiën) is gisteren door boze boeren met flessen water en eten bekogeld. De minister stond met zijn mond vol tanden toen hij het antwoord schuldig bleef op de vraag wanneer ze nu eens eindelijk betaald worden voor de rijst die ze in het kader van het hypotheeksysteem voor rijst hebben ingeleverd.

Honderden boeren trokken gisteren naar een kantoor van het ministerie van Defensie aan de Chaeng Wattanaweg, waar premier Yingluck tijdelijk haar werkruimte heeft, en wachtten tot ze naar buiten zou komen. Ze braken door een barrière van prikkeldraad, maar gingen niet het gebouw binnen. Yingluck vertoonde zich echter niet; om 18 uur mocht Kittiratt de kastanjes uit het vuur halen.

Toen hij weer met de smoes kwam dat de regering niets kon doen omdat ze demissionair is, hadden de boeren er genoeg van. Ze begonnen te schreeuwen en enkelen riepen de regering op af te treden. Bewakers duwden de minister naar binnen, toen boeren hem begonnen te bekogelen. Daarna keerden de boeren terug naar het ministerie van Handel in Nonthaburi, waar ze sinds donderdag bivakkeren.

Eerder die ochtend, maar dat was nog voordat de bankrun op de Government Savings Bank IGSB) bekend werd, zei Kittiratt tijdens een persconferentie dat het ministerie van Financiën met de Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC) samenwerkt om fondsen te vinden, zodat de boeren betaald kunnen worden.

Hij zei dat de BAAC kortlopende leningen had verworven, blijkbaar doelend op de GSB-lening. Volgens Kittiratt heeft de BAAC voldoende geld en betaalt ze sinds vorige week de boeren uit. De boeren zouden binnen zes tot acht weken hun geld kunnen verwachten.

Woensdag komen de boeren weer in actie. Boeren uit het Noordoosten voegen zich dan bij de boeren die al in Bangkok zijn. Meer dan drieduizend boeren uit het gebied zijn bezig gerechtelijke stappen tegen de regering voor te bereiden met hulp van de Lawyers Council of Thailand.

(Bron: Bangkok Post, 18 februari 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Minister door boze boeren bekogeld met flessen water en eten”

 1. janbeute zegt op

  Mijn hart is bij de boeren .
  Go for it .
  Laat je niet weer voor de zo veelste keer met een kluitje in het riet sturen .
  Dan maar gebroken ruiten .
  Niet bang zijn .
  Wie niet luisterd moet maar voelen .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website