(Giovanni Cancemi / Shutterstock.com)

Oudere Thais en buitenlanders die in Thailand wonen krijgen volgens de Covid-19 taskforce voorrang bij het verdelen van de miljoen AstraZeneca-vaccins, die door Japan aan Thailand zijn geschonken. Gisteren zijn de vaccins uit Japan aangekomen.

Thais en buitenlanders van 60 jaar of ouder en mensen met zeven chronische ziekten behoren tot de groepen die het vaccin krijgen, zei dr. Apisamai Srirangson, de assistent-woordvoerster van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA). Andere groepen die voor een prik in aanmerking komen zijn studenten, diplomaten, atleten en mensen die een prik nodig hebben voordat ze naar het buitenland reizen, voegt ze eraan toe.

De zending die vrijdag in Bangkok aankwam, bestaat uit 1,05 miljoen doses AstraZeneca, aldus dr. Apisamai.

De regering probeert meer senioren te vaccineren, vooral degenen die in het Bangkok wonen, om de snelle verspreiding van het virus in te dammen, aangezien de zeer besmettelijke stam van de Delta-variant terrein wint.

De CCSA stemt er tevens mee in om gevaccineerd zorgpersoneel het Pfizer-vaccin als booster-injectie te geven. Ook zullen er meer testcentra worden geopend in Bangkok en vijf aangrenzende provincies om zo meer besmette mensen te identificeren.

De afgelopen dagen konden verschillende testcentra in Bangkok de massale toeloop nauwelijks aan, met als gevolg dat sommige Thai buiten Wat de Phra Sri Maha That in het Bang Khen-district kampeerden om getest te kunnen worden.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Miljoen AstraZeneca vaccins uit Japan worden ingezet voor oudere Thais en buitenlanders”

 1. Paul zegt op

  Ik ben 68 en woon in Bang Saray, Chonburi.
  Graag zou ik gevaccineerd willen worden met het AstraZeneca uit Japan.
  Hoe pak ik dit aan?
  Met wie of wat moet ik contact opnemen?
  Bij voorbaat dank voor alle reacties!

  • Yak zegt op

   Ik weet niet of je in een MooBaan woont of er buiten, zelf woon ik in een MooBaan in CM en ben weken geleden opgeroepen om mij te laten registreren voor een gratis vaccinatie.
   Hier werd genoteerd welk vaccin ik wilde hebben, Sinovac of Astra en sinds afgelopen donderdag hebben wij hier bericht gekregen welk ziekenhuis ons zal vaccineren.
   Gisteren mijn registratie gecontroleerd en ik ben aan de beurt maar er is geen Atra op voorraad, iets wat iedereen hier in Thailand weet, daarom contact opgenomen met de manager van onze Moo Baan en kreeg te horen dat zodra Asta beschikbaar is ik een uitnodiging zou krijgen om gevaccineerd te worden.
   Geduld is een schone zaak in Thailand en dat geldt voor alles, dus afwachten wanneer ik opgeroepen wordt en kan alleen maar zeggen dat er vooruitgang is alhoewel het erg traag is, maar niet klagen want daar heb je alleen jezelf mee, iets wat ik al meerdere keren op deze site heb aangegeven.
   Nu afwachten of en wanneer mijn vrouw opgeroepen gaat worden, gezien haar leeftijd zal het volgend jaar zijn en zullen wij voor haar Moderna hebben aangevraagd, wat het te betalen bedrag ook mag zijn.
   Dit is dus mijn ervaring met het vaccineren en hoe het verder in Thailand verloopt is voor velen nogal schimmig want overal krijgt men de deksel op de neus.
   Succes.

 2. B.Elg zegt op

  Thais en buitenlanders boven de 60 zouden dus op gelijke voet behandeld worden. Na de berichten over farang die een vaccin geweigerd wordt is dat goed nieuws. Het is natuurlijk maar de vraag of de plaatselijke Thaise officials zich hier aan houden.

 3. PaulW zegt op

  Ik geloof er allemaal niets meer van. Een grote janboel. Enkele uitzonderingen daargelaten. Misschien een kansje op Sinovac waarvan bewezen is dat het niet helpt tegen Delta variant welke de grootste variant is die momenteel woekert hier. Wil je iets betrouwbaars zal het echt medio 2022 worden.

  • T zegt op

   In Singapore geld voor mensen die Sinovac hebben gekregen gewoon weer hetzelfde als non vaccinatie zo goed werkt het.
   Je zal het maar genomen hebben een vaag Chinees goedje en je staat er weer hetzelfde voor dan als je niks hebt genomen.

 4. Tom zegt op

  In Nederland lopen de besmettingen op, alleen maar door mensen die gevaccineerd zijn , namelijk mensen die zich niet laten vaccineren laten zich ook niet testen.
  Nadenkertje voor degenen die in angst leven , CPB in Nederland heeft zelf toegegeven dat Corona gewoon een griep is .

  • Pieter zegt op

   Schandalig wat u stelt.

   De besmettingen lopen vooral op onder diegenen die (nog) niet gevaccineerd zijn. Het probleem in NL is dat de maatregelen te vroeg versoepeld zijn, voordat er voldoende gevaccineerd is.

   Het CPB heeft niets toegegeven. Het CPB is een cijferfabriek, geen gezondheidsdienst. Het CPB heeft becijferd dat de oversterfte in het begin van de pandemie qua aantal vergelijkbaar was met de zware griepgolf in 2018, maar wel in de helft van de tijd waarin de griepdoden vielen. Inmiddels schommelt de oversterfte, er zijn kleine pieken gevolgd door periodes waarin de sterfte op het normale niveau blijft.

   Niemand hoeft in angst te leven, zoal iedereen zich zo goed mogelijk aan de maatregelen houdt (afstand houden, mondkapje dragen, geen groepsbijeenkomsten). Dat heeft de versoepeling in Nederland onomstotelijk aangetoond. Het ging goed met de besmettingsgraad totdat de versoepelingen in werking traden. Vanaf dat moment is het weer snel gegaan: 556 gemelde besmettingen op 26 juni naar 10.345 op 10 juli, dat is het trieste resultaat van 14 dagen versoepelen.

   Gelukkig gaat het goed met de vaccinaties. Ik hoop (en gun de inwoners) van harte dat het vaccineren in Thailand ook gaat lopen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website