Een van volgens Forbes Thailands 50 rijkste mannen wordt door de politie gezocht in verband met de corruptiezaak tegen politietopman Pongpat Chayaphan. De miljardair, eigenaar van Wind Energy Holding Co, wordt verdacht van majesteitsschennis, afpersing en bedreiging.

Nopporn Suppipat (43), vermoedelijk naar het buitenland gevlucht, was de man die opdracht gaf een kredietverstrekker te kidnappen en te dwingen om een schuld van 200 naar 20 miljoen baht terug te brengen. De vijf ingehuurde mannen zouden hiervoor 10 procent van het verschil krijgen. Twee van hen meldden zich zaterdag bij de politie, één maandag en de twee anderen zijn soldaten. Zij werden gisteren onder begeleiding van de militaire politie naar de politie gebracht.

De vijf behoren tot hetzelfde criminele netwerk als een groep van vijf (burgers), die woensdag werd aangehouden; alle tien hebben banden met het criminele netwerk van hoofdverdachte Pongpat Chayapham, voormalig hoofd van het Central Investigation Bureau.

Bij het Department of Special Investigation (Thaise FBI) is een adjunct directeur-generaal van zijn post gehaald en overgeplaatst naar het Department of Probation (Reclassering). Hij had de leiding van de regionale centra van de DSI en daar is ook wat mis mee.

In het telefoonboek van de voortvluchtige leider van een smokkelbende in het Zuiden heeft de DSI namelijk de namen van enkele DSI-agenten gevonden, van wie één in het zuidelijk DSI-centrum werkte.

Namaak kunst

Het Fine Arts Department zegt dat de helft van de artefacten, die in huizen van hoofdverdachte Pongpat in beslag zijn genomen, vermoedelijk namaak zijn. De afdeling is bezig de 20.000 à 30.000 voorwerpen te onderzoeken. Inmiddels is van tachtig de herkomst vastgesteld. Ze vertegenwoordigen een waarde van 50 miljoen baht. Dertien zandstenen beelden in Khmerstijl komen vermoedelijk uit Cambodja, Myanmar en Laos.

Borvornvate Rungrujee, hoofd van het Fine Arts Department, zegt dat die beelden in religieuze plaatsen of Khmer tempels thuishoren en niet in het bezit van een particulier dienen te zijn. ‘Ze zouden het land kunnen zijn binnen gebracht uit Cambodja, Myanmar of Laos.’

(Bron: Bangkok Post, 3 december 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Miljardair betrokken bij kidnapping; gevlucht naar buitenland”

  1. RoyalblogNL zegt op

    In de berichten van de afgelopen dagen over deze zaak vermoed ik zelfcensuur als ik ze vergelijk met wat er in buitenlandse media over wordt geschreven. Er is een achternaam die niet meer mag worden gebruikt, en een familieconnectie die niet wordt genoemd. Begrijpelijk in het licht van de wetgeving, maar misschien zou de gerespecteerde verslaggever ook moeten melden dat hij vanwege de geldende wetgeving niet alle bekende feiten kan opschrijven. Nu is het vreemd dat ik bij BBC cs veel meer details en ontwikkelingen lees, dan hier, bij het anders zo nauwkeurige en goed ingevoerde blog.

    • Dick van der Lugt zegt op

      @ RoyalblogNL Onderaan de posting staat dat de informatie afkomstig is uit Bangkok Post en daar moeten de lezers het mee doen. Wie meer (en betere?) informatie zoekt, heeft voldoende mogelijkheden op het internet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website