Thaise activisten hebben via Facebook hun landgenoten opgeroepen zondag in de hoofdstad Bangkok de straat op te gaan om te demonstreren tegen de junta.

In Bangkok zijn veel militairen paraat om deze demonstraties te voorkomen. Een aantal uren werd het Ratchaprasong kruispunt afgesloten, deze is inmiddels weer open. De demonstranten kwamen niet opdagen.

De oproep om te demonstreren werd via Facebook verspreid door activist Sombat Boonngam-anong, een van de ruim 250 personen die de militairen bij zich hebben ontboden. Ongeveer zeventig Thai zitten nog in hechtenis. Sombat zelf is ondergedoken.

De demonstratie was gepland bij een filiaal van McDonald’s in het centrum van Bangkok. Een vestiging van het restaurant in de hoofdstad is vanwege zijn gunstige ligging uitgegroeid tot een verzamelplaats voor demonstranten, wat McDonald’s in Thailand er deze week toe bracht zijn politieke neutraliteit te belijden. Ook waarschuwde de fastfoodketen tegen misbruik van zijn logo. Er zijn spandoeken gesignaleerd waarop de ‘m’ in het woord democratie is vervangen door het logo van McDonald’s.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Veel militairen in Bangkok om demonstraties te voorkomen”

 1. Khun Peter zegt op

  UPDATE: Er is inmiddels wel een protest gaande bij terminal 21 in Asok

 2. Prathet Thai zegt op

  Het protest bestaat uit een klein groepje ongeveer 100 personen.

  • Prathet Thai zegt op

   De demonstratie is rustig verlopen en er niemand gearresteerd, ongeveer 100 demonstranten waren bij Terminal 21 Asoke binnen en buiten aan het demonstreren en maakten het drie vinger teken, wat staat voor staat voor vrijheid, gelijkheid en broederschap.

   Wel is er vrouw gearresteerd bij Ratchaprasong kruising in de wijk Pratunam, Ze droeg een masker met het woord “volk” op gedrukt. en maakte het drie vinger teken volgens de agenten, Ze werd naar Lumpini politiebureau gebracht.

   (bron Bangkok post)

 3. HansNL zegt op

  Fijn he, die roodhemden.

  Een paar dagen geleden een kleine bom ontploft in een Familymart op de universiteit van Khon Kaen.

  De eigenaar van Familymart is natuurlijk een geelhemd.

  De dader staat, volgens zeggen, op de bewakingscamera.

 4. Joop Bruinsma zegt op

  eindelijk is Suthep met zijn volgers van straat, eindelijk rust en kan de handel weer doorgang vinden, Laat ze maar orde op zaken stellen eerst, volgend jaar verkiezingen, dat vroeg genoeg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website